Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan kronik kalp ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın sağlık durumu gündemde yerini koruyor. 

Tutuklandığı 23 Aralık'tan bu yana 3 kez hastaneye götürülen ve bir kez anjiyo olan Mahir Polat'ın Erkam Erdem'den yeni bir paylaşım geldi. 

Erdem, Polat'ın tansiyon ölçüm sonuçlarını paylaşarak hayati tehlikesinin sürdüğünü ifade etti. Erdem, "Tansiyonunu normal olduğu tek bir ölçüm yok. Birçoğu hastaneye yeniden kaldırılmasını gerektirecek nitelikte" dedi.

Erdem'in paylaşımı şu şekilde:

"Mahir Polat’ın hastaneden ek ilaç tedavisi ile taburcu edildikten hipertansiyonunun devam ettiğini söylemiştim. Burada ölçümlerini paylaşıyorum. Tansiyonunu normal olduğu tek bir ölçüm yok. Birçoğu hastaneye yeniden kaldırılmasını gerektirecek nitelikte. 
Durumu abartısız ve eksiksiz bildiriyorum: hayati tehlikesi devam ediyor, cezaevi koşulları sağlığına mütemadiyen zarar veriyor."

İBB soruşturmasında bir tutuklama daha! İBB soruşturmasında bir tutuklama daha!

Mahir-2

NE OLMUŞTU?

Mahir Polat, 23 Mart Pazar günü tutuklanarak cezaevinde gönderildikten sonra ilk kez 26 Mart Çarşamba akşamı yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Polat, 27 Mart Perşembe günü taburcu edildi ve cezaevine geri götürüldü. 29 Mart Cumartesi günü Polat bir kez daha yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Avukatı Erdem, Polat'ın tansiyonunun 24'e çıktığını ve Mehmet Akif Ersoy hastanesinde yoğun bakım servisine alındığını aktardı.

30 Mart Pazar sabahı anjiyo yapılan Polat, 31 Mart Pazartesi sabahı taburcu edildi ve yine Silivri'deki cezaevine götürüldü. Polat, 5 Nisan'da Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.