KÜLTÜR - SANAT

Contemporary Istanbul’da sanat sohbetleri başlıyor!

Contemporary Istanbul sponsorlarından Pernod Ricard, tüm sanat severleri, House of Brothers’da gerçekleşecek sanat sohbetlerini izlemeye davet ediyor.

Abone Ol

Türkiye'nin en önemli sanat fuarı Contemporary İstanbul'un 15'incisi bu yıl sanal platform üzerinden sanatseverlere kapılarını açıyor. Etkinlik, 19-20 Aralık'ta yapılacak ön izlemenin ardından 21 Aralık – 6 Ocak tarihleri arasında genel izlemeye açık olacak. Etkinliğin sponsorlarından Pernod Ricard, tüm sanat severleri, House of Brothers'da gerçekleşecek sanat sohbetlerini izlemeye davet ediyor.

CI Art Talks at House of Brothers başlıyor

Virtual CI kapsamında Pernod Ricard Türkiye sponsorluğunda sanat sohbetleri gerçekleşiyor. PRT Galeri alanı içerisinde yayınlanacak olan söyleşiler aynı zamanda Brothers1801 Youtube hesabından da izlenebilecek. 'Kuşaklararası Sanat' başlığı altında birbirinden değerli konuşmacılar, 'sanat', 'alım' ve 'paylaşım' algısının yıllar içerisindeki değişimini dinleyicilere aktaracak. Online olarak takip edilebilecek söyleşilerin konuşmacıları; Emirhan Elkorek & Fuat Pamukçu, Selman Bilal & Esk Reyn, Burcu Dimili & Kerem Kanık, Huo Rf & Duygu Demir, Örge Tulga & Defne Tulga ve değerli sanatçı Seçkim Pirim olacak.

Kendi koleksiyonumuzu oluşturmaya başladık

Pernod Ricard Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay: 'İçerisinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde sanatın bizlere en büyük motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum bu anlamda Contemporary İstanbul, hepimizin heyecanla beklediği Türkiye'nin en önemli sanat fuarı. Pernod Ricard ailesi olarak bu değerli sanat organizasyonunda ikinci kez sponsor olarak yer alıyoruz. Bu yıl her zamankinden farklı olarak etkinlik öncelikle sanal platform üzerinden sanat severlerle buluşacak. Önemli sanatçılar ve koleksiyonerlerle 'CI Art Talks' adı altında sanat sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Keyifli anlara tanıklık edeceğimiz söyleşi serimize tüm sanat severleri bekliyoruz. Pernod Ricard olarak her daim sanat ve sanatçıya destek vermeye çalışıyoruz, bu anlamda kendi koleksiyonumuzu oluşturmaya başladık yıllar içerisinde aldığımız eserler genel müdürlüğümüzde sergilenecek.'

CI Art Talks at House of Brothers söyleşi konuları:

Emirhan Elkörek & Fuat Pamukçu/24 Aralık 2020: Bireyler sanat alımı üzerine nasıl bir yapılanma ile bir araya geliyor? Genç koleksiyonerlerin sanat eseri alımındaki motivasyonları neler? Bambaşka bir neslin ürettiği eserler, nasıl onların arayışının bir parçası olabiliyor? Sanat alımında, üretim süreçlerindeki jenerasyon farklılıkları koleksiyon oluşturmada bir probleme mi dönüşüyor yoksa danışıklık ilişkisine yeni bir vizyon mu getiriyor?Sorularına cevap aranacak.

Burcu Dimili & Kerem Kanık/ 24 Aralık 2020: bir yazarın kuşaklar arası koleksiyonları nasıl tanıdığını ve bizlerle nasıl tanıştırdığı ele alınacak. Aynı zamanda 'Genç sanatçı' profilinin genç koleksiyoner tarafından nasıl desteklendiği ve genç bir neslin, bir başka genç nesli sanat çevresinde nasıl tanıttığını birinci ağızdan dinlenecek.

Selman Bilal & Esk Reyn/26 Aralık 2020: Selman Bilal'in koleksiyonerlik macerasına nasıl başladığını ve başka jenerasyonlardan sanatçıların koleksiyonuna nasıl dahil olduğunu öğreneceğiz. Bir koleksiyonerin gözünden eser alımı sürecinin üretim süreciyle bağlantılarının nasıl ilerlediğini ve bu jenerasyon farklılıklarının bu sürece nasıl etki ettiğini dinleyeceğiz. Günün sonunda ortak bir paydada nasıl buluşabildiklerini onların bakış açısından deneyimlenecek.

Huo Rf & Duygu Demir / 26 Aralık 2020 : Bu bölümde, farklı jenerasyonlar ile çalışan bir küratörün ve sanatçının gözünden kuşaklar arası sanat üretimi ve sergi yapımı süreçlerini nasıl deneyimlediklerini ve değerlendirdikleri ele alınacak. Diğer bir yandan ise çağdaş sanatın bulunduğumuz coğrafyada alışılagelmiş algısını kıran; 'artbook' kavramını konuşulurken, sanatta jenerasyonlar arası değişen algıların dinamikler de tartışılacak.

Örge Tulga & Defne Tulga/ 29 Aralık 2020: Bu bölümde bir anne kızın sanat alımı üzerine sohbetine şahitlik edilecek. Yeni nesil koleksiyonculuk, risk alarak ve alışkanlıkların dışına çıkarak nasıl şekillenir? Bu şekillenme sürecinde kemikleşmiş bir koleksiyonun alışkanlıklarından ve sağlamlığından nasıl beslenir? Yıllar süren bir koleksiyonculuk serüveni, bu şekillenmeden esinlenebilir mi? Deneyimli bir koleksiyoner de risk alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranacak.

Seçkim Pirim /29 Aralık 2020: Kuşaklararası sanat algısının değişimini bir sanatçının gözünden deneyimlenecek. Yıllar içerisinde eser üretim sürecinde malzemenin ve kurgunun nasıl bir noktaya evrildiği, teknoloji ve pandemi ile hayatımıza giren çevrimiçi platformların önemi konuşulacak. Aynı zamanda farklı jenerasyondan koleksiyonerlerin koleksiyonlarına dahil olma süreçlerini de ele alınacak.