Beklenen oldu! Putin, Donetsk ve Lugansk'a asker gönderdi

Beklenen+oldu%21;+Putin,+Donetsk+ve+Lugansk%E2%80%99a+asker+g%C3%B6nderdi
ABONE OL

Rusya ordusu, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ta 'barışı koruma' operasyonlarına başladı! Putin, imzaladığı iki kararname ile talimatı verdikten hemen sonra Rus ordusu Donbass'a girdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma kararının ardından Donbass'ta Rusya ordusunun "barışı koruma" operasyonlarına başlamasını emretti.

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki yönetimlerin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayınlandı.

Beşer maddeden oluşan kararnamelerde, Putin'in Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde barışın korunması için faaliyetlerde bulunması talimatını verdiği belirtildi. Ayrıca, Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığına da Donetsk ve Lugansk tarafları ile diplomatik ilişkilerin sağlanması konusunda anlaşmaların yapılması talimatını verdi.

Söz konusu kararnamelerin, imzalandığı tarihte yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Rusya'nın bağımsızlık kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetlerinin egemenliğini tanıdığını açıkladı.

Putin yaptığı konuşmada, Kiev yönetiminin "Donbas'ta askeri karar dışında hiç bir kararı tanımadığını" belirterek, "Bu bağlamda, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bir an önce tanımak için çok geç kalınmış bir kararı almayı gerekli görüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Putin, Kremlin Sarayı'nda sırayla Donetsk Halk Cumhuriyeti, ardından Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı.

twitter takip