Canlı aktarım | Kiev çevresinde hava saldırıları sürüyor! Başkentte art arda patlama sesleri

Canl%C4%B1+aktar%C4%B1m+|+Kiev+%C3%A7evresinde+hava+sald%C4%B1r%C4%B1lar%C4%B1+s%C3%BCr%C3%BCyor%21;+Ba%C5%9Fkentte+art+arda+patlama+sesleri
ABONE OL

Rusya'nın, Donbass krizini gerekçe göstererek Ukrayna'da dün başlattığı savaş devam ediyor...

*Fotoğraf: REUTERS/Gleb Garanich

Korkulan oldu ve Rusya, dün sabah itibariyle Ukrayna topraklarına yönelik işgal başlattı. Rusya'nın, ABD ve NATO ile yaşanan Ukrayna krizinde yeni bir perde açarak başlattığı 'özel operasyon' ikinci gününde de tüm şiddetiyle sürmekte. Moskova'nın hava saldırılarına bu sabah 04.00 civarında yeniden başladığı belirtilirken, başkent Kiev'den patlama haberleri geliyor. Ayrıca hem Kiev hem de Lviv kentinde sirenlerin çaldığı söyleniyor.

Anlık gelişmeleri ise şöyle:

09.28 KİEV'DE HAVA SALDIRISI İÇİN ALARM VERİLDİ

Ukrayna televizyonu, Kiev'de füze saldırıları nedeniyle alarm verildiğini duyurdu.

09.23 UKRAYNA İÇİŞLERİ: BUGÜN KİEV'DE TANK SALDIRISI BEKLİYORUZ

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Anton Heraşçenko, bugün Kiev'de bir tank saldırısı beklediklerini söyledi. "Bugün savaşın en zor günü olacak" diyen Heraşçenko, Kiev'in yabancı müttefikleri tarafından temine dilen anti-tank füzeleri ile savunmasının hazırlıklı olduğunu belirtti. 

08.44 ZELENSKİY: RUSYA'NIN KARADAN İLERLEMESİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DURDU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın hava saldırılarına sabaha karşı 04.00'da yeniden başladığını ama askerlerin karadan ilerlemesinin büyük ölçüde durduğunu söyledi. Rusya'nın sadece askeri değil sivil hedefleri de vurduğunu savunan Zelenskiy, 'Ukrayna'nın yalnız bırakıldığını' söyledi. Zelenskiy, "Dünya olup bitenleri uzaktan izlemeye devam ediyor" derken, Moskova'ya daha fazla yaptırım çağrısında bulundu.

08.33  RUSYA ENERJİ BAKANLIĞI: TÜRKİYE'YE GAZ TEMİNATINDA SORUN YOK

Rusya Enerji Bakanlığı, "Türkiye'ye gaz teminatında Ukraynada'ki durum nedeniyle bir sorun söz konusu değil ancak fiyatlarda artış olabilir" açıklaması yaptı.

08.04 'LVİV'DE SİRENLER ÇALIYOR'

Ukrayna'nın batısında bulunan ve Batılı başkentlerin krizin başında Kiev'den çektiği diplomatik personelinin yerleştirildiği Lviv kentinden de siren sesleri geldiği belirtildi. Reuters'a konuşan bir tanığın aktardığı haber resmi kaynaklarca teyit edilmedi.

07.30 'RUS ASKERLERİ KİEV'İN 32 KİLOMETRE UZAĞINDA'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya Belarus'tan girip güney yönünde ilerleyen Rus mekanize güçlerinin başkent Kiev'in 32 kilometre kuzeyinde bulunduğunu söyledi. AP ajansına konuşan bir kaynak, Austin'in Kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, Rus askerlerinin başkente çok yakın olduğu konusunda uyarıda bulunduğunu anlattı. ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Kiev'i kuşatmak istediğine inandığı belirtildi.

07.25 UKRAYNA MERKEZ BANKASI'NDAN RUBLE YASAĞI

Ukrayna Merkez Bankası Rus ve Belarus rublesiyle işlem yapılmasını yasakladı. Bankaların Rusya, Belarus'ta bulunan kuruluşlara ödeme yapmaları da engellendi.

06.57 UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI: BAŞKENT BUNA BENZER BİR ŞEYİ NAZİ ALMANYASI SALDIRDIĞINDA YAŞADI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, yaptığı sosyal medya paylaşımında, 'Kiev'e korkunç roket saldırıları' yapıldığını söyledi. Kuleba, "Başkentimiz en son buna benzer bir şeyi 1941'de Nazi Almanyası saldırdığında yaşamıştı. Ukrayna o kötülüğü yendi; bunu da yenecek. Putin'i durdurun. Rusya'yı izole edin. Tüm bağları koparın. Rusya'yı her yerden atın" ifadelerini kullandı.

06.06 'KİEV'DE KONUTLARA ROKET DÜŞTÜ'

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, Kiev'de bazı konutların roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, 3 sivilin yaralandığı açıklandı.

twitter takip