Çevre tarihçisi uyardı: Dünya ateş çağına giriyor

%C3%87evre+tarih%C3%A7isi+uyard%C4%B1:+D%C3%BCnya+ate%C5%9F+%C3%A7a%C4%9F%C4%B1na+giriyor
ABONE OL

ABD’li çevre profesörünün Dünya Ateş Çağına giriyor iddiası merak uyandırdı. Orman yangınları bundan sonra artarak devam edecek.

Temmuz ayından bu yana dünyanın çeşitli noktalarında başlayan yangınlar yüzünden Dünya Ateş Çağına giriyor olabilir. ABD’li çevre, keşif ve özellikle yangın tarihi hakkında uzman isim olan Profesör Stephen Pyne, orman yangınları için yeni nesil önlemlere işaret ediyor.

Arizona Eyalet Üniversitesinde çevre tarihi, keşif tarihi ve özellikle yangın tarihi konusunda uzmanlaşmış bir profesör olan Stephen Pyne, hem Akdeniz'de hem de dünyanın geri kalanında yaşanan orman yangınlarını işaret ederek korkutan uyarıyı yaptı. Pyne'e göre bu yangınların sayısı zamanla artacak ve üst düzey harcamalar yapılsa dahi kolayca söndürülemeyecek.

Arizona Üniversitesi onursal profesörü olan Stephen Pyne, son makalesinde orman yangınlarına yer verdi. Makalenin detaylarında insanoğlunun iklim değişikliğini daha da hızlandırdığını ve enerji hatları ile fosil yakıtlar yüzünden yangınları tetiklediğini dile getirdi. 

twitter takip