Donald Trump ve Twitter arasındaki restleşme büyüyor! Trump'un tweeti engellendi!

Donald+Trump+ve+Twitter+aras%C4%B1ndaki+restle%C5%9Fme+b%C3%BCy%C3%BCyor%21;+Trump%E2%80%99un+tweeti+engellendi%21;
ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasındaki restleşme devam ederken Twitter'ın son hamlesi Trump'ın tweetini engellemek oldu.

Dün akşam sosyal medyaya yönelik yaptırımların yer aldığı kararnameyi imzalayan ve "Elimden gelse Twitter'ı kapatırım" diyen ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün attığı bir tweet, Twitter tarafından şiddeti yücelttiği için engellendi.
 
Twitter'ın engellediği twette ABD Başkanı "Bu haydutlar George Floyd'un anısına leke sürüyor ve ben buna izin vermeyeceğim. Az önce Vali Tim Walz ile konuştum, ona ordunun kendisiyle olduğunu söyledim. Herhangi bir sıkıntı çıkarsa kontrolü ele alacağız. Yağma başlarsa atış başlar. Teşekkürler." ifadelerini kullandı.
 
Twitter, bu paylaşımı "Bu tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti etti. Ancak Twitter, tweetin erişimine açık kalmasını kamu yararına olabileceğini belirledi" ifadeleriyle gizledi.
 
Geçtiğimiz gün attığı bir tweete Twitter tarafından bilgiyi doğrulama etiketi konulan Trump, dün sosyal medyaya karşı yaptırımları öngören kararnameyi imzalarken "Elimden gelse Twitter'ı kapatırdım" diye konuşmuştu.
 
twitter takip