Eski MI6 şefinden hükümete çağrı: Telegraph'ın BAE'ye satılmasını engelleyin!

Eski+MI6+%C5%9Fefinden+h%C3%BCk%C3%BCmete+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1:+Telegraph%E2%80%99%C4%B1n+BAE%E2%80%99ye+sat%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1+engelleyin%21;
ABONE OL

Richard Dearlove, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) The Telegraph'ı ı satın almasının 'derin bir güvenlik endişesi' yaratacağını söyledi ve hükümete anlaşmayı durdurma çağrısında bulundu.

İngiltere'nin denizaşırı insan istihbarat teşkilatı MI6'nın eski başkanı Richard Dearlove, The Telegraph gazetesinin Abu Dabi'ye satışını "Kabul edilemez" ve "Derin bir güvenlik endişesi" olarak nitelendirdi.

*Sir Richard Dearlove

Sunday Telegraph'a konuşan Dearlove, otoriter bir devletin etkili bir gazeteyi satın almasının İngiltere demokrasisi için risk oluşturduğunu söyledi ve bakanlara satışa müdahale ederek anlaşmayı engelleme çağrısında bulundu. Dearlove, BAE liderlerinin tam editoryal özgürlüğü garanti edeceklerini dile getirseler dahi gazetede eleştirel haberlerin yer almasına izin vermeyeceklerini düşündüğünü de sözlerine akledi.

Gazete grubu, mevcut sahipleri Barclay ailesinin Lloyds Banking Group'a olan 1,15 milyar euro tutarındaki borcunu ödeyememesinin ardından Haziran ayında satışa çıkarılmıştı. The Telegraph, bir süre sonra ise Birleşik Arap Emirlikleri başkan yardımcısı Şeyh Mansour bin Zayed el-Nahyan'ın desteklediği RedBird IMI fonuna aktarılmıştı. (Media Guardian)

twitter takip