Hamas-İsrail çatışmasında 8 gazeteci hayatını kaybetti: 10 gazeteci yaralı, 2 gazeteci kayıp

Hamas-%C4%B0srail+%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1nda+8+gazeteci+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybetti:+10+gazeteci+yaral%C4%B1,+2+gazeteci+kay%C4%B1p
ABONE OL

Hamas'ın 7 Ekim cumartesi sabahı İsrail'e düzenlediği saldırıyla başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 8 gazeteci yaşamını yitirdi, 10 gazeteci yaralandı, 2 gazeteci de kayboldu...

Gazze'deki hükümet basın ofisinin yaptığı açıklamada, 8 gazetecinin saldırılar sırasında yaşamlarını yitirdiği, 10 gazetecinin yaralandığı, 2 gazetecinin de kayıp olduğu bildirildi.

[Arafat Barbakh/Reuters]

Hayatını kaybeden gazetecilerin isimlerinin Said et-Tavil, Muhammed Subh, Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah ve Selame Mime olduğu açıklandı. Nidal el-Vahidi ve Heysem Abdulvahid'den ise haber alınamıyor.

NE OLMUŞTU?

Hamas, 7 Ekim Cumartesi günü sabaha karşı İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu başlattı.

Operasyon yaklaşık 5 bin roketin İsrail’in kontrolündeki bölgelere atılmasıyla başladı, ardından bir kısmı paramotorlarla İsrail tarafına geçen Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları militanlarının saldırılarıyla devam etti. Diğer Filistinli direniş örgütleri de İsrail’e karşı yapılan bu hamleye katıldı. İsrailliler rehin alınıp Gazze’ye getirildi. Operasyon “Son 50 yılın en büyük saldırısı” olarak değerlendirildi.

İsrail ise bu operasyonun ardından “savaş durumu alarmı” verdi ve Filistin’e yönelik ‘Demirden Kılıçlar’ adlı bir harekat başlattı. Harekatla birlikte İsrail ordusu abluka altındaki Gazze’ye yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

“Savaşta” olduklarını söyleyen ve güvenlik kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Bu kara günün intikamını en acı şekilde çıkartacağız. Hamas'ı hiç vurmadığımız şekilde vuracağız” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin halkının işgal güçlerine karşı kendini koruma hakkının olduğunu vurguladı.

twitter takip