Maaş eşitsizliğiyle gündeme gelmişti! BBC, 700 kadın çalışanın maaşına zam yaptı!

Maa%C5%9F+e%C5%9Fitsizli%C4%9Fiyle+g%C3%BCndeme+gelmi%C5%9Fti%21;+BBC,+700+kad%C4%B1n+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fan%C4%B1n+maa%C5%9F%C4%B1na+zam+yapt%C4%B1%21;
ABONE OL

BBC'nin yeni Genel Müdürü Tim Davie, maaş skandalıyla ilgili temiz bir sayfa açmak istiyor...

Bir süredir kadın çalışanlarına, erkek çalışanlarından daha az maaş verdiği gerekçesiyle tepki toplayan ve hatta davalık olan İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin, ücret eşitsizliği skandalının gündeme geldiği tarihten bu yana en az 700 kadın çalışanının maaşına zam yaptığı belirtiliyor...

Yeni Genel Müdürü Tim Davie yönetimindeki ilk yıllık raporunu bugün açıklamaya hazırlanan BBC, maaş krizinin şirketin itibarına zarar verdiği düşüncesinde.

BBC televizyonunun izleyicilerin yayınlarla ilgili şikayetlerini ve eleştirilerini irdeleyen Newswatch isimli programını hazırlayan sunucu Samira Ahmed, 2010 yılında BBC'ye karşı iş mahkemesinde karşı açtığı eşit işe eşit ücret davasını kazanmıştı.

2018 yılında BBC'nin Çin editörü Carrie Gracie de bulunduğu pozisyondan, "erkek meslektaşları ile arasındaki maaş eşitsizliğini" gerekçe göstererek görevden ayrılmıştı.

BBC ise konu ile ilgili “kadınlara karşı sistemli bir ayrımcılık yok” açıklamasını yapmıştı.

Haberi kaynağından okumak için TIKLAYIN...

twitter takip