Moskova'daki terör saldırısında 60 kişi öldü, 145 kişi yaralandı

Moskova%E2%80%99daki+ter%C3%B6r+sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1nda+60+ki%C5%9Fi+%C3%B6ld%C3%BC,+145+ki%C5%9Fi+yaraland%C4%B1
ABONE OL

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna terör saldırsı düzenlendi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna terör saldırısı düzenlendi.

Kimliği belirsiz kişiler Krasnogorsk'taki Crocus City konser salonuna girerek ateş etmeye başladı. ‘Piknik’ grubunun konserinin olduğu salonda düzenlenen saldırı sonucunda, ilk belirlemelere göre şu anda 60 ölü ve 145'den fazla yaralının olduğu bildirildi.

Daha sonra binada duman ve patlama olduğu bilgisi geldi. Moskova emniyetine bağlı özel kuvvetlerin yanı sıra itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın Moskova Bölge Genel Merkezinin bildirdiğine göre, yaklaşık 100 kişi itfaiye ekipleri tarafından konser salonundan çıkarıldı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. IŞİD'in Telegram hesabından yapılan açıklamada, "İslam Devleti savaşçıları, Rus başkenti Moskova'nın eteklerinde Krasnogorsk şehrinde büyük bir Hıristiyan topluluğuna saldırdı, yüzlerce kişiyi öldürüp yaraladı ve üslerine güvenli bir şekilde çekilmeden önce büyük yıkıma neden oldu" denildi.

Ancak örgütün daha önce de ilgisi olmayan saldırıları üstlendiği de biliniyor.

ABD, 2 HAFTA ÖNCE UYARMIŞ

ABD'nin iki hafta önce Moskova'da olası bir "terör saldırısına" karşı vatandaşlarını uyardığı öğrenildi. Büyükelçiliklerden yapılan uyarı açıklamasında, vatandaşlarının Rusya'da düzenlenecek herhangi bir etkinliğe katılmamaları belirtildi.

Moskova'daki ABD Büyükelçiliği, yayınladığı güvenlik uyarısında, "Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının yakın gelecekte konserler de dahil olmak üzere Moskova'daki büyük toplantılara saldırmayı planladıkları yönündeki raporları izliyor ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye ediliyor" ifadelerini kullanmış.

UKRAYNA RUSYA'YI SUÇLADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada da, saldırının "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış ve kasıtlı bir provokasyon" olduğu iddia edildi.

Açıklamada, olayın, Ukrayna'ya yönelik daha şiddetli saldırıları meşrulaştırma amacı taşıdığı öne sürüldü.

UKRAYNA: SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin üst düzey yardımcısı Mihail Podolyak yaptığı açıklamada "Gerçekleşen saldırıda Ukrayna'nın bir alakası bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, henüz saldırının ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğini ve Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların olaya karıştığına dair herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi.

 

twitter takip