Ukrayna'dan kaçış başladı!

Ukrayna%E2%80%99dan+ka%C3%A7%C4%B1%C5%9F+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;
ABONE OL

Putin'in 'Tam teşekküllü işgal başladı' açıklamasının ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri operasyonu başlatmasının ardından sivillerin göçü başladı. Binlerce kişi, başta Polonya olmak üzere, Slovakya ve Macaristan sınırına gidiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Donbas'a yönelik askeri operasyon başlattıklarını duyurdu ve Ukrayna ordusuna silahlarını bırakıp evlerine gitmelerini söyledi. Putin, "Rusya'nın modern Ukrayna'dan kaynaklanan tehditlere karşı kendisini savunmaktan başka çaresi kalmadı. Rusya'nın NATO'nun genişletilmemesi konusunda bir uzlaşmaya varma girişimleri boşa çıkarıldı. İttifakın genişlemesiyle birlikte durum daha tehlikeli hale geliyor. Artık buna sessiz kalamayız" ifadelerini kullandı.

Göç başladı 

Operasyonun başlaması ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ülke çapında sıkıyönetim ilan etti. Binlerce sivil, savaşın başlamasıyla başta Polonya olmak üzere, Slovakya ve Macaristan sınırına akın etti. Sınırlara giden yollarda oluşan trafiğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

twitter takip