Rusya, İngiliz gazetecilerin ülkeye girişini yasakladı!

Rusya,+%C4%B0ngiliz+gazetecilerin+%C3%BClkeye+giri%C5%9Fini+yasaklad%C4%B1%21;
ABONE OL

Aralarında savunma bakanı ve kültür bakanının da yer aldığı 54 kişilik listede, Daily Telegraph, BBC ve Guardian muhabirleri ile yöneticileri de bulunuyor.

Rusya dışişleri bakanlığı cuma günü yaptığı yazılı açıklamada; aralarında Daily Telegraph, BBC ve Guardian muhabirleri ile yöneticilerinin de olduğu çok sayıda İngiliz gazeteci, medya temsilcisi ve üst düzey İngiliz politikacının Rusya'ya girişinin yasaklandığını duyurdu.

Rusya dışişleri bakanlığının internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, yasaklama nedeninin "Rusya hakkında yanlış bilgilerin yayılmasına" ve "Londra'nın Kiev neo-Nazi rejimine verdiği askeri desteğe" bir yanıt olduğu belirtildi.

54 İngiliz vatandaşından oluşan listede, İngiltere savunma bakanı Annabel Goldie ve kültür bakanı Lucy Frazer'ın da adı var.

Ülkeye girişi yasaklanan gazeteciler arasında ise Guardian muhabirleri Julian Borger ve Daniel Boffey ile Guardian Media Group'un (GMG) finans ve operasyon başkanı Keith Underwood yer alıyor. GMG başkanı Charles Gurassa ve GMG yönetim kurulunda yer alan Emily Bell'i de yasaklanan isimler arasında.

Ayrıca BBC ve Daily Telegraph için çalışan üst düzey İngiliz gazetecilerin de ülkeye girişinin yasaklandığı belirtiliyor. (Media Guardian)

 

twitter takip