İran için olağanüstü gündem! Savaş başladı! ABD üstlerini vurdu! Ardından uçak kazası ve deprem oldu!

%C4%B0ran+i%C3%A7in+ola%C4%9Fan%C3%BCst%C3%BC+g%C3%BCndem%21;+Sava%C5%9F+ba%C5%9Flad%C4%B1%21;+ABD+%C3%BCstlerini+vurdu%21;+Ard%C4%B1ndan+u%C3%A7ak+kazas%C4%B1+ve+deprem+oldu%21;
ABONE OL

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İranlı general Kasım Süleymani'nin 'intikam operasyonu' kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün balistik füzeyle vurulduğu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump "Her şey yolunda" mesajını verirken İran Devlet Televizyonu 80 ABD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

 İran'ın ABD askerlerinin bulunduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik füze attığını doğrulayan Pentagon ise hasar değerlendirmelerinin sürdüğünü açıkladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın kurmaylarını acil toplantıya çağırdığını ifade etti. Öte yandan Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, İran'ın muhtemel saldırılarına karşı Pentagon'un tüm tedbirleri aldığını ifade etti.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman yaptığı yazılı açıklamada, "7 Ocak'ta ABD Doğu Yakası saatiyle akşam 5.30 sularında İran, Irak'taki ABD ve koalisyon kuvvetlerine bir düzineden fazla füze ile saldırı düzenledi. Bu füzelerin İran'dan fırlatıldığı ve ABD ve koalisyon askerlerinin konuşlandırıldığı El Esed üssü ile Erbil üslerini hedef aldığı açıktır. İlk hasarları değerlendirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Hoffman, İran'ın muhtemel saldırılarına karşı Pentagon'un tüm tedbirleri aldığını ve söz konusu iki üssün de İran'ın saldıracağına yönelik belirtiler üzerine teyakkuza geçirilmiş olduğunu kaydetti. Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenlediğini açıklamıştı. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaşmıştı. CNN International muhabiri Jomana Karadsheh ise son durumu CNN TÜRK ekranlarında anlattı.

CNN International muhabiri Jomana Karadsheh  "Hem Irak hem ABD 'li yetkililerden ölü sayısı açıklaması yok ancak yine de değerlendirilmesi yapılacak. Bağdat'taki ekiplerimiz de takip ediyor. ABD ve İran tarafını ilgilendiren durum konusunda çok Iraklılar endişeli. Bu gerginlikler daha fazla çatışmaya şiddete yol açıyor. Şiddet dolu bir savaş alanına dönülmesini istemiyorlar. Burada gerilim çok fazla" ifadelerini kullandı.

İran'ın da ABD üstlerini vurması "İki ülke arasında savaş resmen savaşın eşiğinde. Bakalım hangi ülkelere sıçrayacak" dedirtti.

İRAN İÇİN KABUS GİBİ GÜNLER!

Öta yandan; İran'ın Tahran kentinde Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçak kalkıştan dakikalar sonra düştü. İran devlet televizyonu, düşen uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini duyurdu. Uçakta 180 yolcu bulunuyordu.

İran'da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde de 4,9 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından intikam alacağını söyleyen İran'ın ABD üstlerini vurmasının ardından yaşanan uçak kazası ve deprem de 'İran için kabus gibi günler' ve 'Nasıl bir gündem bu böyle' dedirtti.

twitter takip