Taliban Sözcüsü Nagehan Alçı'ya konuştu

Taliban+S%C3%B6zc%C3%BCs%C3%BC+Nagehan+Al%C3%A7%C4%B1%E2%80%99ya+konu%C5%9Ftu
ABONE OL

Nagehan Alçı, Taliban hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid ile yaptığı röportajı yayınladı. Kadın hakları konusunda açıklama yapan Taliban sözcüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da mesaj gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde Afganistan’a giden, Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Taliban hükümetinin sözcüsü Zabihullah Mücahid ile röportaj yaptı.

“ERDOĞAN İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİREBİLİR”

Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlayan Taliban Sözcüsü Mücahit, "Türkiye ve Afganistan’ın hep çok sıcak ikili ilişkileri oldu. Dinimiz ortak, kültürümüz ortak, etnisitelerimiz kesişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilişkilerimizi daha da geliştirebilir, buna inanıyoruz. Karşılıklı saygı ve ortak çıkar çerçevesinde bir ilişki kuracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KABİL’DE OLMASINA OLUMLU BAKIYORUM”

Mücahit, Kabil Havalimanı işletmesi konusunda da "Şu anda Türkiye ve Katar’ın teknik ekipleri birlikte bir tarafta, BAE’nin ekibi diğer tarafta çalışıyor. Ben Türkiye’nin orada olmasına çok olumlu bakıyorum, bu işbirliğinin çok verimli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“SICAK İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ”

Mücahit, Afganistan'a yatırım yapan Türk iş insanları için de "Önceliğimiz onların güvenliğini sağlamak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Ben Afganistan'a yatırım yapan Türkiyeli her bir iş insanına teker teker teşekkür ediyorum. Biz onların hizmetindeyiz. Türkiye’deki ekonomi sektörü ile de sıcak ilişkiler kurmak istiyoruz" diye konuştu.

“ŞERİATA DAYALI BİR SİSTEM KURUYORUZ”

Kadınların hükümette yer alıp almayacağına ilişkin olarak da konuşan Mücahit, "Biz kadınlar İslam’ın buyurduğu şekilde haklara sahip olsunlar istiyoruz. Şeriata dayalı bir sistem kuruyoruz. Ulemamız bu konu üzerinde çalışıyor. Bir karara varacaklar. O kararı bekliyoruz. Kadınlar şeriatla uyumlu bir şekilde halkımıza hizmet etme hakkına sahip olmalılar. Ulemanın kararı ile birlikte kadınların sosyal ve siyasi statüsü de netlik kazanacak" ifadelerini kullandı.

twitter takip