Bakan Bilgin, EYT ve asgari ücretteki son durumu açıkladı!

Bakan+Bilgin,+EYT+ve+asgari+%C3%BCcretteki+son+durumu+a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1%21;
ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği EYT ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaretinde gündemden düşmeyen EYT ve asgari ücrete ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.

En önemli sosyal politika araçlarımızdan birisi asgari ücrettir.

Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere."

twitter takip