Yeni Şafak yazarı bile tarım politikasızlığına isyan etti: Ülkemizi çok zor günler bekliyor

Yeni+%C5%9Eafak+yazar%C4%B1+bile+tar%C4%B1m+politikas%C4%B1zl%C4%B1%C4%9F%C4%B1na+isyan+etti:+%C3%BClkemizi+%C3%A7ok+zor+g%C3%BCnler+bekliyor
ABONE OL

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, 'Türkiye'nin tarım stratejisi yok; gıda felaketi patlak verdiğinde ülkemizi çok zor günler bekliyor' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, İngiliz The Economist dergisinin "Gıda Felâketi Kapıda!"  kapağına dikkat çekerek, "Türkiye’nin gıda ambarı olan bir ülkeden tarımda gayr-ı millî adımlar atan, tarımı, hayvancılığı bitiren politikalar izlemesinin gıda felaketi patlak verdiğinde ülkemizi çok zor günlerin bekleyeceğini, gıda sorununun, millî güvenlik sorunu olduğunu hatırlattım kaç kez bu sütunda! Türkiye’nin tarım stratejisi yok! Varolan tarım stratejisi/sizliği, fırsatçıları, kapkaççıları ülkenin altını oyacak bir tarım ekonomisi geliştirmeye itiyor. Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını eksene alan güçlü ve derinlikli bir tarım ve gıda stratejisi geliştirilmeli" yorumunu yaptı.

Daha kârlı diye en değerli tarım ürünlerinin ihraç edildiğini belirten Kaplan, "Güçlü stratejik aklın ve politikanın olmamasından kaynaklanan fiyat artışlarındaki anormalliklere aslâ göz yumulmamalı! Kriz ortamını fırsata çeviren kapitalist ve ruhsuz tipler en ağır şekilde cezalandırılmalı! Türkiye, her tür iç ve dış provokasyonlara karşı müteyakkız olmalı. Ama bundan önce güçlü ve rasyonel bir tarım ve gıda stratejisinin vakit kaybedilmeden geliştirilmesi aslâ ihmal edilmemeli! Yoksa, yarın çok geç olabilir Allah muhafaza" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip