12 Nisan 2018 tarihinde, Giresun'un ilçesi Eynesil'de, Rabia Naz adında 11 yaşında bir kız cocuğu, evinin önünde ağır yaralı halde bulundu. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası yapılan ilk açıklamalara göre Rabia Naz'a araba çarpmış ve sürücü küçük kızı bırakıp kaçmıstı. Ancak daha sonra yetkililer, Rabia Naz'ın kendisini evinin çatısından attığını, olayın intihar olduğunu beyan ettiler. Soruşturmanın akışı bir anda değişmişti.
Küçük kızın babası bu açıklamayı kabul etmeyerek olayı araştırmaya başladı. Elde ettiği deliller, iktidar partisi AKP'nin ilçedeki belediye başkanının yeğeninin bu suça dahil olduğuna işaret ediyordu. Muhalefet partileri ve gazeteciler bu konunun aydınlatılması talebinde bulundular. Gazeteci Metin Cihan, konuyu kamuoyuna duyurduğu için iktidar yandaşı basın tarafından hedef gösterildi ve bunun sonucu olarak ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.
Gazeteci Kutlu Esendemir'in, 'Rabia Naz'a ne oldu?' sorusundan yola çıkarak hazırladığı 'Yokluk' adlı belgeselin ilk gösterimi, Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) organize ettiği gösterimin ardından ayrıca 'Yolsuzluk, Örtbas ve Tutuklamalar- Türkiye'de Basın Özgürlüğü'nün sınırları' isimli panel de gerçekleştirilecek.
14 Eylül Pazatesi günü saat 20:00'da Berlin'de bulunan açık hava sineması Freiluftkino im FMP1'de gerçekleştirilecek olan gösterim ve panele, Kutlu Esendemir'in yanı sıra, yazar Aslı Erdoğan ve gazeteci Metin Cihan da konuşmacı olarak katılacaklar. Panelin moderatörlüğünü ise RSF Basın Danışmanı Anne Renzenbrink üstlenecek.
'Rabia Naz'a ne oldu?' sorusuna cevap arayışı, bugün Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün sınırlarına ışık tutuyor.