Gazeteci Kadri Gürsel yeniden cezaevinde!

Gazeteci+Kadri+G%C3%BCrsel+yeniden+cezaevinde%21;
ABONE OL

Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında 'Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı için yeniden cezaevine gönderildi.

Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında "Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı için yeniden cezaevine gönderildi.

Savcılık tarafından gönderilen davetiye üzerine infaz işlemleri için İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Gürsel, “Normalde denetimli serbestlik hakkını kazanmış olmam gerekiyor. Beraat etmem gerekirken, tekrar içeri atılıyorum” dedi.

Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız’ın haberine göre; Cumhuriyet Gazetesi davasında “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezası kesinleşen gazeteci Kadri Gürsel, cezasının infazı için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Davetiye üzerine adliyeye gelen Kadri Gürsel, infaz işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi.

Polis eşliğinde cezaevine gönderilen Kadri Gürsel, “20 Mayıs’ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa müracaatım istendi. Süre dolmadan geldim. Suçlama, tamamen gazetecilik faaliyetidir. Denetimli serbestlik hakkını kazanmış olmam lazım. Şuan ben aslında potansiyel olarak beraat etmesi gereken insanken, tekrar içeriye atılıyorum. Neticede infazımın durdurulup, yeniden yargılanmam ve beraat etmem gerekiyor” dedi.

11 AY TUTUKLU KALDI !

Yargılama aşamasında 11 ay tutuklu kalan Gürsel’in, kesinleşen cezasının toplam infazının 22,5 ay olduğu, ancak yasa gereği bunun son bir yılını denetimli serbestlik kapsamında cezaevi dışında geçirebileceği, denetimli serbestlik başvurusunun da cezaevinden yapabileceği öğrenildi.

Kadri Gürsel’in Denetimli Serbestlik başvurusu kabul edilirse işlemlerin ardından cezaevinden çıkacak.

Kadri Gürsel Twitter hesabından da bir açıklama yaparak, 11 aylık tutukluluğunun 2,5 yıllık hapis cezasının infaz süresini karşıladığını ve yeniden cezaevine girmesinin hukuksuzluk olduğunu dile getirdi. Gürsel anayasa mahkemesinin hakkında verdiği hak ihlali kararının da hakkındaki suçlamayı düşürdüğünü dile getirdi.

Kadri Gürsel Twitter'dan şu  açıklamayı yaptı: 

Delilsiz&keyfi biçimde 11 ay hapiste tutulduğum Cumhuriyet soruşturması&davasında gazetecilik faaliyetimin suçlanması nedeniyle hakkımda verilen&onanan 2,5 yıllık hapis hükmünün infazı için 20 Mayıs’ta 10 gün içinde savcılıkta olmam istendi -Hakkımdaki 2,5 yıllık hükmün infazı için aldığım çağrıya uyarak bugün

Başsavcılığa başvurdum. 11 aylık tutukluluğum, 2,5 yılın hapisteki infaz süresini karşılamaktadır. İnfaz gerekçesiyle yeniden hapsedilmem hukuka aykırıdır. -Cumhuriyet davasında verilen&11 aylık süresini tutuklu geçirdiğim 2,5 yıllık hapsin infazı, yasa gereği denetimli serbestlik yoluyla olmak zorundadır.

Buna rağmen hapse konulmam söz konusudur -Cumhuriyet davasında verilen ve tutuklulukta peşinen infaz edilmiş olan haksız ve delilsiz hüküm nedeniyle, değil birkaç gün, bir saniye için dahi hapsedilmem hukuken mümkün değildir, olursa, bu hukukun ağır bir ihlalidi.

AYM’nin hak ihlali başvurumdan 28,5 ay sonra nihayet 2 Mayıs’ta verdiği, ifade özgürlüğü hakkımın ihlal edildiği yönündeki kararı, aleyhimdeki sözde delili, dolayısıyla suçlamayı ve mahkumiyeti düşürür niteliktedir.

Aleyhimdeki delili, suçlamayı ve mahkumiyeti hukuken geçersiz kılarak yeniden yargılanıp beraat etmemin yolunu açması gereken AYM kararı varken, tutukluğum sırasında infaz edilmiş bir hüküm için hapsedilmem hukuksuzluğu büyütüyor. 

MESLEKTAŞLARI SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ!

Kadri Gürsel'in yeniden cezaevine gönderilmesine özellikle meslektaşlarından tepki yağdı. Kadri Gürsel yeniden cezaevine girmesinin hukuksuzluk olduğunu dile getiren mesajlar paylaşan gazeteciler "gerçek suçluları cezaevine atın" mesajı verdi.

Gazeteciler Sendikası ise yayınladığı mesajında "Meslektaşımızın denetimli serbestlikle salıverilmesi için gerekli işlemleri derhâl yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Kadri Gürsel için paylaşılan mesajlardan bazıları şu şekilde:

-Kadri Gürsel, bu onur kırıcı muameleyi hak edecek ne yaptı? FETÖ’nün bankasından kredi çekip yalı mı aldı?

-Halka tuzak kuran savcıların heykelini dikmek mi istedi? Sahte dökümanları valizlerle adliyeye mi taşıdı? Ekrandan namuslu insanları tehdit mi etti? Nedir suçu Kadri abinin? -, gerçeği eğip bükmeden yazan ve bu yüzden ağır bir bedel ödeyen bir gazetecidir. Evet gazetecidir! Ve gazetecilik de suç değildir!

-Ahlaksız diz boyu, yalan diz boyu, hırsızlık diz boyu , yolsuzluk diz boyu , karaktersizlik diz boyu , iftara atan diz boyu, yandaşlık diz boyu, yetimin hakkını yeme diz boyu, namussuzluk diz boyu vs vs....Ama Kadri Gürsel tutuklandı... Söyleyeceklerim bu..çok yazık

-Kadri Gürsel'e bunu reva görenler gerçek suçluların ta kendileridir ve bir gün muhakkak bu yaptıkları hukuksuzlukların cezasını çekeceklerdir

-Kadri Gürsel bu dönemde ağır bedel ödeyen aydınlardan biri oldu. Bilgisi, zekası ve cesareti ona duyduğum saygının üç ayağı. Haklılığını geleceğe bırakmadan kazanan Kadri Gürsel AKP karanlığına çakan bir şimşektir.

-Kadri Gürsel'e reva görülen bu uygulama dahi memleketin içine düştüğü durumu gösteriyor. Yıllar sonra bugünler baskı ve karanlık bir dönem olarak anılacak. Elbet bir gün bu kötü dönem bitecek ve

twitter takip