Maske Üreticisi Hasan Karadeniz, merdiven altı maskelere karşı uyardı: Virüsten korumuyor

Maske+%C3%BCreticisi+Hasan+Karadeniz,+merdiven+alt%C4%B1+maskelere+kar%C5%9F%C4%B1+uyard%C4%B1:+Vir%C3%BCsten+korumuyor
ABONE OL

DigiMask Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karadeniz, merdiven altı maske üreticilerine karşı vatandaşları uyardı.

Maske Üreticisi Hasan Karadeniz, yeterli şartları sağlamayan, sağlıksız koşullarda üretilen maskelerin virüsten korumadığının altını çizerek vatandaşların standartlara uygun maske kullanmaları gerektiğine işaret etti.

Gündelik Yaşamın Parçası Oldu

2020 yılı ile birlikte dünya, Kovid-19 virüsünün etkisi altına girerken hastanelerde kullanılan cerrahi maskeler, gündelik yaşamın bir parçası oldu. Maske üretimdeki astronomik artışa paralel olarak koronavirüse karşı koruyucu etkisi tartışmasız olan maskelerin hangi standartlara sahip olması gerektiği sorusu da gündeme geldi.

Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, standart dışı maskelere karşı vatandaşları uyarıyor. Silivri Ortaköy OSB’de 10 bin metrekare kapalı alanda kurulu DigiMask Maske Fabrikası’nın yöneticisi olan Hasan Karadeniz de Türkiye’de gerekli koşullar oluşturulmadan maske üretimi yapıldığını anlattı. 

Avrupa’nın En Büyüğü

Maske Üreticisi Hasan Karadeniz, Kovid-19 virüsünün ortaya çıkmasıyla birlikte merdiven altı maske üreticilerinin arttığını belirterek “Biz DigiMask olarak koronavirüs salgınının ilk anlarından itibaren, Avrupa’nın en büyük maske üretimi yapacak tesisini kurduk.” dedi.

18 Ülkeye İhracat

Bu tesis ile hem Türkiye hem de Avrupa için önemli bir tedarikçi olmayı hedeflediklerini anlatan Hasan Karadeniz, “Geldiğimiz noktada bu amaca ulaştık. Başta Almanya, Fransa ve İngiltere olmak üzere toplamda 18 ülkeye maske ihraç ediyoruz. Maskelerimizi; FDA, Universal ve CE dahil tüm uluslararası standartlara uygun olarak üretiyoruz.” diye konuştu.

Üst Düzey Koruma

Hasan Karadeniz, salgının pandemiye dönüşmesiyle birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlara uygun maske konusunda açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak ürettikleri maskelerin,  yüzde 99,21’lik filtrasyonla üst düzey koruma sağladığını söyledi.

Tek Kat Kumaşı 3’e Katlıyorlar

Tüm bu gerçekler ortadayken merdiven altı üreticilerin vatandaşların sağlığıyla oynadığına değinen Maske Üreticisi Hasan Karadeniz, “Bir maskede 3 farklı katman olması gerekirken, merdiven altı üreticiler tek kat kumaşı 3’e katlayıp satıyorlar. 3 kat ve yüksek koruma oranına sahip olduğunu belirttikleri maskeleri ise orta katmanında kullanılması gereken yüksek filtrasyon sağlayan malzemeyi kullanmadan üretiyorlar.  Üstelik bu üretimi de hijyenik olmayan ortamlarda yapıyorlar” dedi.

Standartlara Uygun Maske Nasıl Olmalı?

Hasan Karadeniz, standartlara uygun maskenin özelliklerini şöyle anlattı: İnsan sağlığını virüslere karşı koruyan bir maske, 3 katmandan oluşmalı. Birinci ve üçüncü katmanda polipropilen ham maddeden üretilen dokusuz ve antibakteriyel bir kumaş olmalı. Ortadaki katman ise ‘Meltblown’ kumaştan üretilmeli. Meltblown kumaş, mikrofiber yapısı sayesinde daha sık lif yapısına ve daha yüksek filtreleme kabiliyetine sahiptir.

twitter takip