MEB, 500 bin ücretsiz tableti ne zaman dağıtıyor? Ücretsiz tablet için başvuru linki!

MEB,+500+bin+%C3%BCcretsiz+tableti+ne+zaman+da%C4%9F%C4%B1t%C4%B1yor?+%C3%BCcretsiz+tablet+i%C3%A7in+ba%C5%9Fvuru+linki%21;
ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere dağıtılacak olan 500 bin ücretsiz tabletle ilgili açıklamalarda bulundu.

500 bin ücretsiz tablet dağıtımı konusunda dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’da merak edilen sorular hakkında bilgilendirmede bulundu. Kabine toplantısının akabinde açıklamalar yapan Erdoğan, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar verilecek olan süreci başlatmış bulunuyoruz." dedi.

Ücretsiz tablet bilgisayarlar konusunda öğrencilerin ve velilerin araştırmaları devam ederken MEB Ziya Selçuk bu konuda bazı açıklamalar yaptı. Maddi durumu el verişli olmayan öğrenciler için başlatılan uzaktan eğitim seferberliği kapsamında ilk etapta 500 bin tablet bilgisayar dağıtılacağı ifade edildi.

ÜCRETSİZ TABLET BİLGİSAYARLAR NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak' dedi.

Erdoğan ise "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey bu tabletleri öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı olarak dağıtmaya başlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğünü, bu konuyu ilgili kuruluşlar Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içerisinde olacaklarını aktardı. Erdoğan, bu işin ciddi bir altyapısının olduğunu, bunun sağlanması gerektiğini söyledi.

MEB Ziya Selçuk açıklamasında, 'İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.' dedi.

Tablet dağıtımının ne zaman henüz netleşmedi. Ücretsiz tablet dağıtımı hakkında resmi açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

twitter takip