Onur Akın yeni şarkısı için Rubato grubu ile düet yaptı!

Onur+Ak%C4%B1n+yeni+%C5%9Fark%C4%B1s%C4%B1+i%C3%A7in+Rubato+grubu+ile+d%C3%BCet+yapt%C4%B1%21;
ABONE OL

Onur Akın ve Rubato grubunun düet yaptığı ‘Ağlayınca Balıklar şarkısı dinleyicinin beğenisine sunuldu.

Özgün müziğin sevilen ismi Onur Akın ve Rubato grubunun düet yaptığı ‘Ağlayınca Balıklar’ adlı şarkı, tüm dijital platformlardan müzikseverler ile buluştu. 
 
Akın, yeni şarkısı için “Bu zorlu pandemi sürecinde müziğin iyileştirici gücüne inanıyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
 
Bugüne kadar ‘Seviyorum Seni’, ‘Gaybana Geceler’, ‘Bekle Bizi İstanbul’, ‘Yağmur Yüreklim’, ‘Asi ve Mavi’, ‘Bana Bir Gül Ver’, ‘Geceyi Sana Yazdım’ ve ‘Ey Hayat’ gibi dillerden düşmeyen 400’ün üzerinde besteye imza atan özgün müziğin önemli sanatçılarından Onur Akın, sözleri Fatmagül Akyürek’e, bestesi kendisine ait olan ‘Ağlayınca Balıklar’ adlı şarkıda Rubato grubu ile düet yaptı.
 
"Müziğin iyileştirici gücüne inanıyoruz"
 
1995 yılından bu yana yayınlanmış her albümünde çelloda Rubato grubundan Özer Arkun, klarnette de Göksun Çavdar ile çalıştığını anlatan Akın, “Uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. Tarzlarını çok beğeniyorum. Ağlayınca Balıklar’ın tarzı onlara çok uyduğu için düet yapma teklifinde bulundum. Onlar da kabul ettiler. Sonuç tam da istediğimiz gibi oldu. Umarız dinleyenlerimiz de beğenirler. Bu zorlu pandemi sürecinde müziğin iyileştirici gücüne inanıyoruz ve çalışmalarımıza bir şekilde devam etmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Akın, yakın zamanda yeni bestelerini de yayınlayacağının müjdesini verdi.
 
ONUR AKIN KİMDİR?
 
Sanat hayatında 30. yılını geçtiğimiz yıl kutlayan Onur Akın, tekli çalışmaları hariç bugüne kadar 16 albümü sevenleriyle buluşturdu. 
 
Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğan ve şiir gibi bir dünya düşlediği için müziğinin dilini ‘şiir’ olarak belirleyen Akın, “Şiir bestecisi” ve “Kentli ozan” olarak anılıyor.
 
Akın'ın ‘Seviyorum Seni’, ‘Gaybana Geceler’, ‘Bekle Bizi İstanbul’, ‘Yağmur Yüreklim’, ‘Asi ve Mavi’, ‘Bana Bir Gül Ver’, ‘Geceyi Sana Yazdım’ ve ‘Ey Hayat’ gibi birçok bestesi de klasikleşen eserleri arasında yer alıyor.
 
Besteleriyle televizyon, sinema projeleri ve çeşitli kampanyalarda da yer alan Akın, yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser verdi. 
 
Birçok ödüle layık görülen Akın, ayrıca MÜYORBİR (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi olarak yorumcu sanatçıların hakları için de mücadele etmektedir.  
 
Eylül Türkü adında bir kızı bulunan Akın, aynı zamanda Eylül Müzik’in kurucusudur. 
twitter takip