Süleyman Soylu: İstiklal Caddesi'ndeki saldırı Münbiç'ten oldu. Münbiç’te de Amerika durmaktadır

+S%C3%BCleyman+Soylu:+%C4%B0stiklal+Caddesi%E2%80%99ndeki+sald%C4%B1r%C4%B1+M%C3%BCnbi%C3%A7%E2%80%99ten+oldu.+M%C3%BCnbi%C3%A7%E2%80%99te+de+Amerika+durmaktad%C4%B1r
ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgli yeni açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki İçişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında terörle mücadelede konusunda açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Terör ilk kez ülke gündeminin alt sıralarına inmiştir. Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir. Son 12 ayda; 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmiştir. 2016 - 2022 yılları arasında bin 248 teröristin, 393'ü ifadelerinde PKK'ya HDP aracılığı ile katıldığını söylüyor" dedi.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ SALDIRI

İstiklal Caddesi'nde 6 sivilin öldürüldüğü saldırı ve Mersin'de polisevi saldırısı hakkında konuşan Süleyman Soylu, "Mersin'deki de, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı da Münbiç'ten oldu. Münbiç’te de Amerika durmaktadır, PYD durmaktadır, PKK durmaktadır." ifadelerini kullandı. Soylu, "İstiklal Caddesi’ndeki saldırı PKK’nın sivilleri hedef alan tipik saldırısıdır" dedi.

SOYLU: "UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE EN PARLAK DÖNEM"

Soylu, uyuşturucuyla mücadele hakkında yaptığı açıklamada ise, "Türkiye, dünyanın uyuşturucuya teslim olmayı tercih ettiği bir yüzyılda uyuşturucuyla mücadelesinin en parlak ve en başarılı dönemini yaşamaktadır" iddiasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi’nde geçen Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, “Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. Onun için nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur” demişti. Soylu ayrıca, “Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” diye konuşmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan Ahlam Albashır’in yakalanması ardından yaptığı açıklamada, “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin–İdlib üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Buna karşılık PKK ve PYD’den yapılan açıklamalarda saldırı üstlenilmemişti.

Gelinen aşamada İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının arkasındaki faillerin net biçimde ortaya çıkarıldığına dair geniş bir kabul bulunmuyor. Olay üzerindeki sis perdesi hala aralanmış değil.

twitter takip