15 çalışanını işten çıkaran Sözcü'den açıklama: Yeni bir yapılanma söz konusu

15+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fan%C4%B1n%C4%B1+i%C5%9Ften+%C3%A7%C4%B1karan+S%C3%B6zc%C3%BC%E2%80%99den+a%C3%A7%C4%B1klama:+Yeni+bir+yap%C4%B1lanma+s%C3%B6z+konusu
ABONE OL

sozcu.com.tr'de yaşanan toplu işten çıkarma sonrası gazeteden açıklama geldi: 'İşten çıkarma yok, istifa var.'

Sözcü gazetesinin internet sitesi sozcu.com.tr yeniden yapılanmaya gitti. Bu kapsamda sozcu.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin izne süresiz çıkarılırken, Yazı İşleri Müdürü Kubilay Aydın, Haber Koordinatörü Serdar Aksoy, Magazin Müdürü Ünal Demirkaya’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi ile yollar ayrıldı.

Bu isimlere "Ya tazminatınızı alırsınız ya da ücretsiz izne çıkarsınız" dendiği yönünde söylemlerin basına yansımasının ardından ise Sözcü’den açıklama geldi.

Tenkisat iddialarının Sözcü’yü yıpratmak için ortaya atılan spekülasyonlar olduğunu belirten yönetim konunun tamamen ‘kurum içi bir yeniden yapılanma’ olduğunu savundu.

Yeniden yapılanma sürecinde hiç kimsenin mağdur edilmediği ve herkesin hakkının sonuna kadar verildiğinin de altını çizen yönetim, yapılan işin vicdana ve kanuna uygun olduğunu ifade etti.

İşte o açıklama:

SÖZCÜ Gazetesi'nin internet sitesindeki yeni yapılanmanın farklı anlamlara çekilerek spekülasyonlar üretilmesi üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle, sozcu.com.tr'de yeni bir yapılanma söz konusudur.

Bu yüzden, bazı çalışma arkadaşlarımız istifa haklarını kullanarak sozcu.com.tr ile yollarını ayırma kararı aldılar. Kararlarına saygı duyuyoruz.

Şunu herkes bilmeli; Hiç kimsenin mutsuz edilmediği, haklarının verildiği, karşılıklı sevgi ve saygının korunduğu bir süreç yaşandı.

Bu organizasyon düzenlemesinin, bazı mecralarda SÖZCÜ'yü yıpratmak için fırsat olarak kullanılması ve dedikodular üretilmesinin kimseye bir faydası olmayacağı gibi, yapılan her işlem vicdana ve kanuna uygundur.

twitter takip