Abdülkadir Selvi'den tepki çeken yazı! Pınar Gültekin üzerinden sosyal medya sansürü istedi!

Abd%C3%BClkadir+Selvi%E2%80%99den+tepki+%C3%A7eken+yaz%C4%B1%21;+P%C4%B1nar+G%C3%BCltekin+%C3%BCzerinden+sosyal+medya+sans%C3%BCr%C3%BC+istedi%21;
ABONE OL

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında vahşice katledilen Pınar Gültekin üzerinden sosyal medya sansürünü savundu.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün yine tepki çeken bir yazı kaleme aldı. Dün cansız bedeninin bulunmasıyla ortaya çıkan Pınar Gültekin cinayeti üzerinden sosyal medyaya yapılacak olan yasal düzenlemeleri savunan Abdülkadir Selvi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e seslendi.
 
Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesinin ardından konuyu genç kadının katili Cemal Metin Avcı'yı savunan sosyal medya hesabına getiren Abdülkadir Selvi için "Çakallık budur işte. Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesi üzerinden sosyal medyaya sansür istiyor. İstanbul Sözleşmesi’ne ise tek satır değinmiyor" gibi yorumlar yapıldı.
 
Abdülkadir Selvi'nin yazısı şöyle:
 
Cemal Metin Avcı isimli katilin Pınar Gültekin’i nasıl katlettiğine ilişkin haberleri okurken çıldırıyorum. Kendisiyle barışmayan eski kız arkadaşını önce bayıltana kadar dövüyor. Sonra boğarak öldürüyor. Cesedini bir bidonun içine koyup benzinle yakıyor. Üstüne beton döküyor. Akıl almaz bir vahşet. Bir çiçek soldu. Genç bir kız vahşice öldürüldü.
 
Ancak katil tek değil. Bunlar bir katil sürüsü. Bir grup Cemal Metin Avcı adına Instagram’da bir sayfa açmış. Hayatının baharında vahşi bir şekilde katledilen Pınar Gültekin hakkında iğrenç ifadeler kullanıyorlar. Her genç kız vahşice katledildikten sonra bu tipler ortaya çıkıyor. Onların neler yazdıklarını buraya almayacağım. 
 
Çünkü iğrençlik ve alçaklık ifadesi dahi onların yazdıkları karşısında yetersiz kalıyor. 
 
O nedenle sosyal medyayla ilgili yasal düzenleme tam da bunun için gerekli. Ama bu konularda çok duyarlı olduğunu bildiğim iki yetkiliye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e seslenmek istiyorum. Kadına şiddetle ilgili 6284 sayılı yasa var. 
 
Ceza yasamızda suçu ve suçluyu övmek diye genel bir düzenleme var ama bunlar için yeterli olmuyor. Sayın Bakan, Sayın Zengin,
Ceza Yasası’nda ya da Meclis’e sunulan sosyal medyayla ilgili düzenlemede, sosyal medyada katliamı öven ve maktullerin hatırasını kirletmeye çalışanlar için bir düzenleme yapılması mümkün mü?
 
Çünkü bunlar sadece katil değil katiller sürüsü. Vahşice katledilen genç bir kızın ölümünü dahi kirletmeye cüret ediyorlar.
 
twitter takip