Acun Ilıcalı yalanladı ama...Bir açıklama da Zuhal Topal'la Sofrada'nın yapımcısından geldi! Mahkeme ne karar verdi?

Acun+Il%C4%B1cal%C4%B1+yalanlad%C4%B1+ama...Bir+a%C3%A7%C4%B1klama+da+Zuhal+Topal%E2%80%99la+Sofrada%E2%80%99n%C4%B1n+yap%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1ndan+geldi%21;+Mahkeme+ne+karar+verdi?
ABONE OL
TV 8 kanalının sahibi olan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, kanalında yayınlanan  'Yemekteyiz' programına benzerliği nedeniyle Fox TV'deki 'Zuhal Topalla Sofrada' programına yayın durdurma talebiyle dava açmıştı.  Ilıcalı programın format haklarını yasal olarak satın aldığı için 'Zuhal Topalla Sofrada' programının yapımcı şirketini fikir hırsızlığı ile suçluyordu. Bugün bazı internet sitelerinde mahkemenin bu davayı reddettiği ve Ilıcalı'nın bu konuda dava açma hakkının bulunmadığı yönünde bilirkişi raporu verildiği haberleri çıkmış ancak Acun Ilıcalı bu haberleri yalanlayarak dava sürecinin sürdüğünü söylemişti. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> Konuyla ilgili Ilıcalı'nın ardından 'Zuhal Topalla Sofrada' programının yapımcısı Korhan Saygıner'den de bir açıklama geldi. Programın sunucusu Zuhal Topal'ın eşi de olan Korhan Saygıner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; bilirkişi raporlarını paylaştı ve davanın reddildiğini ifade etti. Saygıner, bilirkişi raporunda; davacının dava açma hakkının bulunmadığı, “Yemekteyiz” programının program akışı ve yarışma kurallarının daha önce dünya çapında birçok televizyon programında kullanılmış olduğu, özgünlüğünün olmadığı ve eser vasfının bulunmadığı, programlarda esinlenme ölçüsünde benzerlikler olmakla birlikte “Zuhal Topal'la Sofrada” programının hususiyetinin daha baskın olduğu ifadelerinin yer aldığını duyurdu. Mahkemeinin davayı reddettiği ve haklılıklarının mahkeme kararıyla ispatlandığını söyleyen Korhan Saygıner, "Tarafımıza bugüne değin yöneltilen iftira ve haksız ithamlara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 

??KAMUOYUNA AÇIKLAMADIR! (FOTOĞRAFLARDA MAHKEMENİN TAYİN ETTİĞİ GERÇEK 3 BİLİRKİŞİNİN RAPORU( 28 sayfa ve çok sayıda kaynaktan faydalanılan bir rapor olduğu için tamamını koyamadık)VE MAHKEME KARARI VARDIR! . Acun Medya tarafından “Zuhal Topal'la Sofrada” programımıza yönelik olarak yayın durdurma tedbir talebiyle açılmış olan ve İstanbul 2. Fikri Sınai ve Hukuk Mahkemesi'nde görülmekte olan davada 08/01/2019 tarihli “resmi” bilirkişi raporu düzenlenmiş olup bu raporda, davacının dava açma hakkının bulunmadığı, “Yemekteyiz” programının program akışı ve yarışma kurallarının daha önce Dünya çapında binlerce televizyon programında kullanılmış olduğu ve özgünlüğünün olmadığı ve eser vasfının olmadığı, programlarda esinlenme ölçüsünde benzerlikler olmakla birlikte “Zuhal Topal'la Sofrada” programının hususiyetinin daha baskın olduğu tespit edilmiştir. Buna istinaden Sayın Mahkeme tarafından bugün itibariyle tarafımıza yöneltilen haksız dava ve tedbir talebi reddedilmiş ve haklılığımız mahkeme kararıyla tespit edilmiştir. Tarafımıza bugüne değin yöneltilen iftira ve haksız ithamlara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız. . Bu süreçte programımızın başarısını daim kılıp bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm izleyicilerimize ve hukuki süreçteki desteği sebebiyle Avukatımız Utku Karabayraktar'a teşekkürlerimizi sunarız. . DUAL MEDYA PRODÜKSİYON

Korhan Saygıner (@korhansayginer)'in paylaştığı bir gönderi ()

async src="//www.instagram.com/embed.js">
twitter takip