Necdet Doğan son yolculuğuna uğurlandı!

Necdet+Do%C4%9Fan+son+yolculu%C4%9Funa+u%C4%9Furland%C4%B1%21;
ABONE OL

Dün hayatını kaybeden Hürriyet yazı işleri müdürü Necdet Doğan son yolculuğuna uğurlandı. Gazetenin, genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan da, bugünkü yazısında Necdet Doğan'ı yazdı.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi yazı işleri müdürü Necdet Doğan için bugün Karacaahmet Mezarlığı içerisindeki Şehitlik Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.
 
Hürriyet'in aktardığı habere göre; Necdet Doğan’a son görevlerini yerine getirmek için gazeteci arkadaşları, sevenleri ve ailesi bir araya geldi. 
 
Taziyeleri eşi Sema Doğan ile kendisi gibi gazeteci olan kızı Damla Doğan, ağabeyi Nevzat Doğan ve ablası Şehnaz Doğan kabul etti.
 
Eski Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, eski genel yayın yönetmenleri Sedat Ergin ve Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Emre Oral, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emre İskeçeli, Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Aytulu, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Hürriyet Gazetesi eski yöneticilerinden Fikret Ercan başta olmak üzere çok sayıda meslektaşı Doğan ailesinin acılı günlerinde yalnız bırakmadı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İBB Sözcüsü Murat Ongun cenazeye çelenk gönderdi.
 
"GENÇ GAZETECİLERİN NECDET DOĞAN İLE ÇALIŞMASINI İSTERDİM"
 
Necdet Doğan ile toplam 16 yıl birlikte çalışan ve onu Türkiye’nin en iyi haber takipçilerinden biri olarak tanımlayan Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Emre Oral, “Çok titiz ve detaycıydı. Hatta onun bu detaycılığı zaman zaman gazeteyi zorlaştırsa bile, onun bu tavrı çok faydalıydı. Gazeteyi çok fazla hatadan döndüren biriydi. Ben genç gazetecilerin gerçekten Necdet Doğan ile çalışmasını isterdim” diye konuştu.
 
Yine uzun yıllar birlikte çalıştığı isimlerden Yalçın Bayer de Necdet Doğan az bilinen bir özelliğine değinerek, “Bir sürü meslektaşına okunacak yazıları bulur gönderirdi” dedi.
 
Fikret Ercan da onun detaycılığına dikkat çekerek, “ ‘Biz bu iş güzel’ diye atlarken, o ‘Bir dakika durun’ derdi. ‘O öyle olmayabilir’ derdi. Hepimiz, ‘Bunu nereden çıkardın. Ne güzel bir haberdi. Sen şimdi bunu bozdun’ derdik. Neticede haklı çıkardı. Önce sevimsiz görünürdü. Ama her seferinde, ‘Helal olsun Necdet, bizi kurtardın olurdu” şeklinde konuştu.
 
 
AHMET HAKAN NECDET DOĞAN'I YAZDI!
 
Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan da, bugünkü yazısında Nevdet Doğan'ı andı.
 
Çalışma arkadaşı Necdet Doğan için kısa bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan,"Hürriyet camiası olarak acımız büyük" diyerek
Doğan'ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
 
Ahmet Hakan şunları yazdı:
 
HÜRRİYET yazıişleri masasının en dikkatli, en takipçi, en araştırmacı, en didikleyici ismiydi Necdet Doğan.
 
Sadece yazıişleri masasının mı?
 
Yazarların yazılarını da büyük bir titizlikle izlerdi.
 
Birçok kez yazımda geçen detayın detayı bir bilgi yanlışını bulur ve acayip şaşırtırdı beni.
 
“Nasıl olsa Necdet Doğan var” diye bir rahatlığımız vardı yani.
 
*
 
Hürriyet camiası olarak acımız büyük.
 
Necdet Doğan’ı kaybettik.
 
Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum.
 
TGC DE BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI!
 
TGC de (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) Necdet Doğan için yayınladığı mesajında "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Sürekli Basın Kartı sahibi Necdet Doğan 21 Temmuz 2020 Salı günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yayınladığı başsağlığı mesajında "Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Necdet Doğan’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı:
 
NECDET DOĞAN KİMDİR?
 
1957 Bilecik doğumlu olan Doğan, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezuniyetinin ardından 1981 yılında medyaya adım attı.
 
İlk olarak Cumhuriyet Gazetesinde sayfa sekreterliği ve gece sorumlu sekreterliği görevlerinde bulunan Doğan, ardından Sabah Gazetesi’ne geçti. Daha sonra Star Gazetesinin kurucu ekibinde yazı işleri müdürü olarak görev aldı.
 
2005 yılında Hürriyet'e geçen Doğan, burada siyasi sayfalar editörü ve yazı işleri müdürlüğü görevlerini yürüttü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecilik Başarı Ödüllerinde Seçici Kurul Üyesi olarak uzun süre görev yaptı. 2016 yılından bu yana amansız bir hastalık nedeniyle tedavi görmekteydi.
 
Doğan, yazı işleri müdürlüğü görevinin yanı sıra 'Gözucuyla iyi haberler' adı altında haftada iki kez Hürriyet'in internet sitesinde yazılar kaleme alıyordu. 63 yaşında hayatını kaybeden Doğan halen CNN Türk'te editör olarak görev yapan Damla Doğan'ın da babasıydı.
twitter takip