Ahmet Hakan ve Fatih Altaylı’nın ‘reyting’ kavgası: “Al bak, CNN Türk hangi kategoride nasıl birinci olmuş”

ABONE OL

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan kendisinin de ‘Tarafsız Bölge’ programını yaptığı CNN Türk kanalının Şubat ayında AB grubunda prime time’da en çok izlenen haber kanalı olduğunu yazmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Ahmet Hakan, yazısında AB grubunun eğitim durumu yüksek kesim olduğunu belirtmişti. Bu nedenle Ahmet Hakan’ın açıklaması “Eğitimliler CNN Türk izliyor” şeklinde verilince de bir tartışma başlamıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da , dünkü yazısında; Ahmet Hakan’ın yazdığı verilerin yalan olduğunu vurgulayarak son 12 aydır AB kategorisinde Habertürk’ün birinci olduğunu, Cnn Türk’ün Habertürk’ün gerisinde olduğunu ifade etti.

Ahmet Hakan’ın bu gelişmenin ardından Hürriyet’te bir tablo yayınlamasının ardından Fatih Altaylı, Ahmet Hakan hakkında daha sert bir yazı kaleme almış, Ahmet Hakan’ın yayınladığı tablonun tek bir güne ait olduğunu söylemiş ve Hakan için “Senin zeka seviyeni bilmiyorum. Laf ebeliği zeka göstermez. O yüzden akıllı mısın, yoksa sadece uyanık bir çarıklı erkanı harp misin, şark kurnazı mısın bilemem! Ama bizi ahmak yerine koyma, başkalarının zekası ile aklı ile alay etme. Çünkü sonunda kendi zeka seviyen ortaya çıkar” yazmıştı.

Ahmet Hakan da bugünkü yazısında aynı tabloyu bir kez daha yayınlayarak, CNN Türk’ün Şubat ayında AB grubunda prime time diliminde birinci olduğu ifadesini tekrarladı.

Çıkan tartışmalarla ilgili “Veriyle bile kavga edecek denli bir akıl mantık dışılık söz konusu yani ülkemizde” diyen Ahmet Hakan, Fatih Altaylı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan için de “Bu arada bu verilerle ilgili kuşkusu olanlar. Sıralamaya giren televizyon kanallarında tanıdıkları olanlara “bu doğru mu” falan diye bir sorsunlar.Eski medyacı Tuncay Özkan da anlar bu işlerden, isteyen ona da sorabilir” ifadelerini kullandı.

twitter takip