Ahmet Hakan, 'Damat' haberleri üzerinden muhalif gazeteleri eleştirdi: İnanmayın şunlara...

Ahmet+Hakan,+%E2%80%99Damat%E2%80%99+haberleri+%C3%BCzerinden+muhalif+gazeteleri+ele%C5%9Ftirdi:+%C4%B0nanmay%C4%B1n+%C5%9Funlara...
ABONE OL

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan şaşırtan 'tarafsızlık' hatırlatması...

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısıyla gazetelerin ve gazetecilerin tarafsız olması gerektiğini hatırladı...

Hakan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la dün haber sitelerinde yer alan "Damat'a damat demek suç oldu! Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi'ne soruşturma!" başlığıyla yayınlanan haberi bugünkü köşesine taşıdı. Yazısında "Allah Allah! Böyle şey olur mu?” falan diye azıcık araştırdım." diyen Hakan, "Ali Rıza Dizdar, bir futbol kulübünün divan kurulunda yaptığı konuşmada... “Damat” diyor ve ardından da Berat Albayrak’a yönelik hem kanıtlanması mümkün olmayan çeşitli isnatlarda bulunuyor, hem de hakaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazetelerin bu isnatları ve sözleri sakladığını öne süren Ahmet Hakan, "İnanmayın şunlara! Muhaliflik, hakikatleri çarptıracak kadar kör etmiş bunların gözlerini." dedi.

Ne olmuştu?

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi, avukat Ali Rıza Dizdar’a, Göztepe-Beşiktaş maçının ardından yaptığı konuşmadaki “damat” sözü nedeniyle “hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı.
 
Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Dizdar savcılıkta soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, şikayetçi konumundaki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın adının veya unvanının konuşmasında geçmediğini, “sadece damat dediğini” söylemişti.
 

İşte, Hakan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"İNANMAYIN ŞUNLARA
 
HABER yapmışlar. Attıkları başlık şu:
 
“Damada damat demek suç oldu. Berat Albayrak’a ‘damat’ dediği için hukukçu Ali Rıza Dizdar hakkında hakaret suçundan dava açıldı.”
 
“Allah Allah! Böyle şey olur mu?” falan diye azıcık araştırdım.
 
Sonuç şu:
 
Ali Rıza Dizdar, bir futbol kulübünün divan kurulunda yaptığı konuşmada...
 
“Damat” diyor ve ardından da Berat Albayrak’a yönelik hem kanıtlanması mümkün olmayan çeşitli isnatlarda bulunuyor, hem de hakaret ediyor.
 
İsnatları ve hakaretleri saklayan sözde “tarafsız” gazeteler de...
 
“Damada ‘damat’ dedi, hakaret davası açıldı” diye haber yapıyorlar.
 
İnanmayın şunlara! Muhaliflik, hakikatleri çarptıracak kadar kör etmiş bunların gözlerini."
twitter takip