AKP’den istifa etmişti... Eşref Fakıbaba'dan açıklama: Sıfırdan başlıyorum, İYİ Parti’liyim

AKP%E2%80%99den+istifa+etmi%C5%9Fti...+E%C5%9Fref+Fak%C4%B1baba%E2%80%99dan+a%C3%A7%C4%B1klama:+S%C4%B1f%C4%B1rdan+ba%C5%9Fl%C4%B1yorum,+%C4%B0Y%C4%B0+Parti%E2%80%99liyim
ABONE OL

AKP'li Mahir Ünal, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmesine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti’ye katılacağını söyledi. Ankara kulislerinde AK Parti'yi 'sarsacak' isimlerin İYİ Parti'ye transfer olacağı yönünde bilgiler dolaşıyordu.

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Fakıbaba, "Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum" dedi.

"Ne zaman bu kararı aldınız?" sorusunu yanıtlayan Fakıbaba, "Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise Fakıbaba'nın istifa paylaşımını retweet ederek, "Partimize her katılım iktidar yürüyüşünde bir adımdır" dedi.

twitter takip