AKP'li Başkan, Mansur Yavaş'a soru sorabilmek için Hürriyet ve Milliyet'e 59 bin liralık ilan verdi!

AKP%E2%80%99li+Ba%C5%9Fkan,+Mansur+Yava%C5%9F%E2%80%99a+soru+sorabilmek+i%C3%A7in+H%C3%BCrriyet+ve+Milliyet%E2%80%99e+59+bin+liral%C4%B1k+ilan+verdi%21;
ABONE OL

Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mansur Yavaş'a soru sormak için gazetelere ödediği ilan bedeli tartışamalara neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili de olan Murat Köse, haber formatında hazırlattığı ilanı, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin Ankara ekleriyle, Sonsöz, Zafer gibi gazetelerde de yayınlattı. Söz konusu ilan için, belediyenin kasasından tam 58 bin 839 TL harcandı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Mamak Belediye Başkanı Köse, gazetelerde yayınlanan ilanda “Milletim adına soruyorum: 10 milyar liralık bütçeyi nereye harcadınız?” ifadelerini kullandı. Haber görünümlü ilanda, Mansur Yavaş'ın “Hayal sattığını”, belediyenin iflasa doğru gittiğini de öne süren Köse'ye, CHP Mamak Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ferat Tokmak tepki gösterdi.

Köse'nin açıklamaları gazetelerde yayınlanmadığı için ilan verdiğini iddia eden Tokmak, şu eleştirilerde bulundu:

“Murat Köse'nin soru sormasında bir sıkıntı yok. Bunu belediye meclis toplantısında kürsüden de her zaman sorabilir. Ama Murat Köse, aynı başlıkla 5 gazeteye belediyenin parasıyla ilan veriyor. Şahsı adına cebinden ödeyerek ilan verebilir. Ama belediyenin parasıyla, bütün halka ait olan parayla ilan vermesini kabul etmiyoruz. Söylediklerini sanki gazeteler haber yapmış gibi göstermiş.”

Ferat Tokmak, belediyenin verdiği ilanları meclis toplantısında önergeyle gündeme getirdi. Önergeye, Özel Kalem Müdürü Mehmet Duran tarafından gönderilen cevapta şöyle denildi:

“Belediye başkanları seçildiği parti ve seçmen için değil tüm halk için çalışır. Doğal olarak bir hizmet durum, hatta kişi için açıklamalar yapar, beyanatlar verebilir. Başkanlığımızca da yapılan hizmetler konusunda tüm halkımızı aydınlatmak amacıyla bahsi geçen gazetelere Basın İlan Kurumu aracılığıyla 58 bin 839 lira 52 kuruş bedelle, resmi prosedürlere uygun olarak söz konusu çalışma yapılmıştır.”

 

twitter takip