AKP’li eski vekilden, yargıya Gezi kararı eleştirisi

AKP%E2%80%99li+eski+vekilden,+yarg%C4%B1ya+Gezi+karar%C4%B1+ele%C5%9Ftirisi
ABONE OL

AKP'nin eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, tartışmalı Gezi davasında verilen skandal kararlarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yargıya yönelik eleştirilerde bulundu.

AKP'nin eski İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile yargıyı eleştirdi. "Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar" ifadelerini kullanan Kocabıyık, "Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar" dedi.

25. ve 26. dönemde AKP'den İzmir Milletvekili seçilen Kocabıyık, hukuk dışı Gezi davası kararlarının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'HUKUK DIŞI KARARLARIN HAKİM VE SAVCILARI...'

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile yargıya yönelik eleştirilerde bulunan Kocabıyık şu ifadeleri kullandı:

"Bizimki de nasıl bir kader böyle! Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık.Hayatımız boyuncaMenderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar.

Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz."

twitter takip