Akşener'den AK Parti-HDP görüşmesi açıklaması: Zaten hiç ayrılmadılar ki

Ak%C5%9Fener%E2%80%99den+AK+Parti-HDP+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmesi+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Zaten+hi%C3%A7+ayr%C4%B1lmad%C4%B1lar+ki
ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP heyetinin HDP'ye gerçekleştirdiği ziyareti yorumladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. AKP'nin, anayasa değişikliği teklifi için HDP'ye gerçekleştirdiği ziyarete de değinen Akşener, şu açıklamaları yaptı:

"AÇILIMCILAR KUMPANYASI"

"Beklenen gerçekleşti" diyen Akşener, "Açılımcılar kumpanyası yeniden seyirciyle buluşuyor. Kumpanyacılar merdiven altlarında yürüttükleri sufle aşamasını bırakıp resmin verme aşamasına geldiler. Yüz yıllık yıkım süreci olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı anayasa değişikliği ile sokulacak çomakların yeni tiyatrosuna hoşgeldiniz. Karşınızda açılımcılar kumpanyası. Onlar birbirine Omerta yasalarıyla bağlı. Belli ki açılımcılar kumpanyası yeniden seyirci ile buluşuyor" dedi.

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti ile HDP bir araya gelip mutlu, neşeli ve sevinçli görüntü vermişler. Sayın Erdoğan bir süredir bir arayış halindeydi. Sonunda muradına ermiş. Altılı masanın altında araken kendisi HDP'yi kendi bakan ve milletvekillerinin yanında bulmuş. Biz bu durumu hiç garipsemedik. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçebilmek için açılım sürecini o başlattı, Oslo'yu planladı, Habur'da konfetiyi o patlattı. İstanbul seçimlerini kazanabilmek için terörist başının mektubunu o okutmuştu. Eğer ki şimdiye kadar Sayın Erdoğan'a iktidarı müjdeleyen şey PKK ile müttefik olurdu. Sayın Erdoğan ne demokrasiye ne sivilleşmeye ne çözüme inandı. Onun ve çevresindekilerin bu tür fikirlerle, ideallerle hiç ilgisi yok. Biz 2023 seçimlerinde sanıldığının aksine Sayın Erdoğan'ı yenmeyeceğiz, bir ilkesizliği yeneceğiz. Biz aslında bu omurgasızlığı yeneceğiz.

"KİMLER KİMLERLE BERABER"

Uzun zamandır AK Parti cenahı akıllarınca bizleri HDP ile gizli ittifak kurmakla itham ediyordu. İYİ Parti'yi yaftalayanlarla İYİ Parti'yi izole etmeye çalışanlar aynı kampta buluştu. Kadere bakın, kimler kimlerle yan yana geldi. İki taraf için de ilkeler, değerler hikaye at pazarlığı şahaneymiş. Kimse milletimize vatan, millet, beka tiradları atmaya kalkmasın. Bu görüşmeyle takke düşmüş kel görülmüştür. Tüm bu ilkesiz siyaset sirkinin ortasında bizim tavrımız da duruşumuz da nettir. Kim ne derse desin, biz demokrasiden yanayız. Biz milletimizin taleplerinden yanayız. Bizim için siyaset ya sivillerle yapılır ya da yapılan şeyin ismi siyaset değildir. Biz bu ülkenin gerçek demokratlarıyla, biz bu ülkenin gerçek vatanseverleriyiz, biz bu ülkenin gerçek milliyetçileriyiz."

 

twitter takip