'Ana muhalefet partisi lideri, 'siyasi cinayet' kaygısı taşıyorsa, o ülkede demokrasiden söz edemeyiz'

ABONE OL

Gazeteci Gökhan Özbek, '23 Derece' adlı Youtube kanalında dolar kurundaki yükselişe dikkat çekti.

Bağımsız gazeteci Gökhan Özbek, "23 Derece" adlı YouTube kanalında yayınlanan son videosunda 9 TL'yi gören dolar kurundaki rekor artışa dikkat çekti.

Yayında, "Doların yükselmesi ülkenin ekonomik olarak küçülmesidir" diyen Özbek, Türkiye İstatistik Kurumu'nu (TÜİK) eleştirerek "Halkın içinde yaşamayan bir TÜİK var" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var" açıklamasına da değinen Özbek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyareti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, Akşner'i hedef alarak aynen şöyle demişti: 'Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Ülkenin yönetimine talip olduklarını açıklamaktan vazgeçmelerinin daha iyi olacağını kendilerine hatırlatmak istiyoruz.'

Bu açıdan baktığımızda bu ciddi bir iddia. Sayın Temel Karamollaoğlu da bunlara atıfta bulunuyor. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşananları hatırlayalım, bu ülkede aydınlatılamayan siyasi cinayetler var. Mesela çıkıp birisi Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetini açıklayacak mı? Katili kim? Ana muhalefet partisi lideri, siyasi cinayet kaygısı taşıyorsa, bu ülkede demokrasiden bahsetmemiz çok da mümkün değil."

twitter takip