Ani sokağa çıkma yasağı kararı, gazete satışlarını yerle bir etti! İşte, en çok tiraj kaybedenler...

Ani+soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kma+yasa%C4%9F%C4%B1+karar%C4%B1,+gazete+sat%C4%B1%C5%9Flar%C4%B1n%C4%B1+yerle+bir+etti%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+en+%C3%A7ok+tiraj+kaybedenler...
ABONE OL

Haftasonu aniden uygulanan sokağa çıkma yasağı gazete tirajlarını etkiledi. Okuyucu ile buluşamayan gazeteler tirajlarda düşüş yaşadı. Ancak, iktidara yakın bazı gazeteleri tirajlarının aynı kalması ise gözlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı gazete satışlarını da ciddi oranda etkiledi.
 
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bakkal ve büfelerin kapalı olunca birçok gazete dağıtım noktalarına ulaşamadı ve okuyucularıyla buluşamadı.
 
Sözcü başta olmak üzere bazı gazeteler belediyelerden yardım istedi. Belediye görevlilileri talep edilen gazeteleri halka ücretsiz olarak ulaştırdı.
 
Gazetelerin satışlarının büyük bir bölümünü gerçekleştirdiği 30 büyükşehirde gelen bu yasak kararı tirajları da etkiledi.
 
Geçen haftanın tiraf raporuna göre; her bayide en çok satan Sözcü, Hürriyet, Posta ve Cumhuriyet ciddi miktarda okur kaybetti.
 
Ancak; özellikle iktidara yakınlıkları ile bilinen Takvim, Yenişafak, Milat, Yenibirlik, Diriliş Postası gibi gazetelerin tirajlarda büyük fark olmaması dikkat çekti.
 
 
 
 
 
twitter takip