Aramızdan ayrılalı 5 sene oldu! Zeki Alasya ölüm yıldönümünde anılıyor!

Aram%C4%B1zdan+ayr%C4%B1lal%C4%B1+5+sene+oldu%21;+Zeki+Alasya+%C3%B6l%C3%BCm+y%C4%B1ld%C3%B6n%C3%BCm%C3%BCnde+an%C4%B1l%C4%B1yor%21;
ABONE OL

8 Mayıs 2015'de aramızdan ayrılan usta sanatçı Zeki Alasya vefatının 5. yılında anılıyor...

Türk Sineması'nın duayen ve unutulmaz isimlerinden birisi olan Zeki Alasya ölümünün 5. yılında anılıyor.
 
8 Mayıs 2015'de karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 72 yaşındayken hayatını kaybeden Zeki Alasya'nın bugün ölüm yıl dönümü.
 
Vefatının beşinci yılında anılan Zeki Alasya sosyal medyanın ilk sırasına yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları Zeki Alasya'nın eski filmlerinden sahne ve fotoğraflarla usta sanatçıyı anıyor.
 
Türk Sinemasında unutulmaz ve hala ilgiyle izlenen filmlerde rol alan Alasya, meslektaşı Metin Akpınar ile de unutulmaz bir ikili olmuştu. 
 
İki usta oyuncu 37 yıl boyunca birlikte birçok filmde birlikte rol aldılar. Akpınar ve Alasya son olarak, sinemaya uzun bir ara verdikten sonra 1999 yapımı Güle Güle filminde birlikte oynadılar...
 
Türk sinamasında sayısız filmde rol alan Zeki Alasya en çok; 'Köyden İndim Şehre', "Mavi Boncuk", 'Mirasyediler', 'Beş Milyoncuk Borç Verir misin?', 'Nereden Çıktı Bu Velet', 'Nereye Bakıyor Bu adamlar', 'Aslan Bacanak', 'Baş Belası', 'Dönme Dolap', 'Petrol Kralları', 'Hasip ile Nasip', 'Güler misin Ağlar mısın?' gibi filmlerle anılıyor.
 
Zeli Alasya; Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer almıştı. Metin Akpınar ile bu tiyatroda oynadıkları oyunlar da, Türk tiyatro tarihinin unutulmazları arasında yer alıyor.
 
Zeki Alasya son yıllarda Yabancı Damat, Cennet Mahallesi, Akasya Durağı ve Küçük Ağa gibi dizilerde rol almıştı. 
 
2014 yılında rol aldığı 'Küçük Ağa' ise Zeki Alasya'nın son projesi oldu.
 
Bugün aramızdan ayrılışının 5. yılı olan Zeki Alasya sosyal medyada paylaşılan mesajlarla anılıyor...
 
Zeki Alasya için şu mesajlar paylaşıldı:
 
Cüneyt Arkın: İnanamadım… İmkansız. Türkiye’de ölmeyecek insanlardan biriydi. Sonsuza kadar yaşayacak, yaşaması gereken insanlardan biriydi. Yüreğim yandı, içim cız etti. Bir şaka gibi, kamera şakası gibi geldi bana.. Akan kumlu kum saati 5 yıl önce 08.05.2015 Akan kumlu kum saati #ZekiAlasya 'yı özlemle ve saygıyla anıyoruz.
 
Metin Akpınar hayran sayfası: Seni hiç unutmayacağız Zeki Alasya (1943 - 8 Mayıs 2015) Sevgi, saygı ve özlemle...
 
Barış Yarkadaş: Türkiye'nin gülen yüzü Zeki Alasya'yı ölümünün beşinci yılında saygıyla anıyorum. #ZekiAlasya
 
- Efsane sanatçılar her zaman eserleriyle yaşarmış,bu anlamda bedenen değilse de halen yaşayan sanatçılarımızdan biridir. Yeşilçam’ın güldüren yüzü Zeki Alasya’nın vefatının 5. yılında özlem,sevgi ve saygıyla anıyorum.Işıklar içinde yatsın.  #8Mayıs2015  #ZekiAlasya
 
-Senin filmlerinle büyüdük.Çok güldürdün hüzünlendirdin kendini çok sevdirdin. Sen hep bizim aklımızda koca yürekli “Nuri Baba” ve “Cennet Mahallesi Komseri” olarak kalıcaksın.. Seni hiç unutmayacağız Zeki Alasya (1943 - 8 Mayıs 2015)  #ZekiAlasya
 
-Sinemanın güzel gülen tonton simasıydı ,bazan gülen bazan buruk yüz ifadesi ,illa da insan oluşu .çok para kazanıp ama dağıtmayı seven cömertliği zaman zaman darlığa düşürdüyse de öyle yaşadı bildiği sevdiği gibi....
 
Senarist Yiğit Güralp de, usta sanatçıyı sosyal medya hesabından Arzu Film ile birlikte çalışmalarına başladıkları ve Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın iki zıt dünürü oynaması planlanan ancak Alasya'nın vefatı nedeniyle yarım kalan film projesini anlatarak andı...
 
Yiğit Güralp'ın yazısı şu şekilde:
 
Yıl 2014 Aralık. @arzufilmasofficial Ferdi Eğilmez ile bir sinema filmi üzerinde çalışma kararı alıyoruz. Ferdi Abi'nin, hayatta olan Arzu Film ailesi oyuncularını bir araya getirme arzusu var. Zeki Alasya ve Metin Akpınar taban tabana zıt iki dünürü oynuyor.
 
Birbirinden sırlar saklayan iki ailenin gençlerinin evlilik için tanışıp kocaman bir eve mecburi tıkılı kaldıkları komik bir hafta sonunu anlatıyor.
 
İsmi: "İnandığımız Yalanlar”. Nisan 2015’de çatımızı, hikayemizi tamamlıyoruz. Yazım sürecinde fikirleriyle katkıda bulunmayı sevdiklerini bildiğimiz için Zeki ve Metin Ağabeyi arıyoruz.
 
Maalesef Zeki abi hastanede. Ne zaman hastalandı, ne ara yattı, anlayamıyoruz şok oluyoruz. Hay Allah neler oldu böyle derken 8 Mayıs sabahı Zeki Alasya hayata veda ediyor.
 
Cenaze dönüşü yakamıza takmayı bile erken bulduğum fotoğrafını çalışma odamın duvarımdaki senaryo şablonlarından birine iliştiriyorum. 5 yıldır duvarımda her gün bana bakıyor.
 
Odaya girince güler yüzüyle selamlaşıyoruz. "İnandığımız en büyük yalan kusursuz bir aileye sahip olduğumuzdur "diyordu film.... Bir başka inandığımız yalan da “O ömrümüzün tüm hayallerimizi gerçekleştirmeye yetecek kadar uzun olacağını zannetmemiz.”
 
Öyle olmadığını büyük ustaları zamansız kaybettiğimiz zaman daha iyi anlıyoruz. Saygı ve özlemle...
twitter takip