Avrasya Araştırma'nın son anket sonuçları açıklandı: Halkın yüzde 55,7'si, Erdoğan'ın tekrar seçilmesini istemiyor

ABONE OL

Gazeteci Gökhan Özbek, Avrasya Ataştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz ile birlikte son anket sonuçlarını '23 Derece' YouTube kanalında yorumladı.

"23 Derece" YouTube kanalında gazeteci Gökhan Özbek'in sorularını yanıtlayan Avrasya Araştırma'nın kurucusu Kemal Özkiraz, "Eylül 2021 Genel Siyaset Araştırması" anketinin sonuçlarını yorumladı.

Araştırmayı 26 ilde, 1480 kişi ile yaptıklarını belirten Özkiraz, anket sonuçlarında yer alan "Sizce erken seçim yapılmalı mıdır?" sorusuna verilen yüzde 58,2 oranındaki "Evet" yanıtı için "Çok büyük oranda AKP ve MHP tabanında da erken seçim isteyenler var" dedi.

 

Anketin en çarpıcı sonuçlarından biri de "Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu oldu. Programda, Özbek'in "Hata payının bile altında olan bir farktan bahsediyoruz" yorumuyla ilgili Özkiraz, "Hata payının dışında olduğu için artık AKP birinci parti diyemeyiz. Birinci partilerden birtanesi diyebiliriz" ifaderini kullandı.

Sonuçlarda; AKP'nin 24,1, CHP'nin ise 23,4 rakamları ile birbirine çok yakın bir tablo oluşturması büyük dikkat çekti.

 

Araştımada yer alan "Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmesini ister misiniz?" sorusuna verilen yanıtlar ise oldukça dikkat çekiciydi. Bu soruya ankete katılanların yüzde 55,7'si "İstemem" yanıtını verirken, yüzde 35,8'i "İsterim", yüzde 8,5'i ise "Emin değilim" cevabını verdi.

twitter takip