Aykut Küçükkaya Cumhuriyet’ten istifa etti

Aykut+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya+Cumhuriyet%E2%80%99ten+istifa+etti
ABONE OL

Cumhuriyet’te, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun mali nedenleri gerekçe göstererek 8 sendikalı gazetecinin işine son vermesiyle başlayan krizin ardından istifa haberi geldi. Aykut Küçükkaya, gazete ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet’te işten çıkartılan gazetecilerin geri alınmamalarının ardından istifa ettiğini açıkladı.

Aykut Küçükkaya istifa haberini sosyal medyada hesabından şu sözlerle paylaştı.

“28 yıllık gazetem Cumhuriyet’e, “VEDA” zamanı. İşten atılan 8 arkadaşımla ilgili karardan geri dönülmediği için gazetemden ve 3 buçuk yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm genel yayın yönetmenliğinden istifa ediyorum. Cumhuriyetçiler hepinizi çok seviyorum. Sen çok yaşa Cumhuriyet.”

 

"Böylesi bir isteği yerine getirmem, kabul etmem imkânsızdı. Yazı işleri ekibim, tüm servis müdürleri ve şeflerin imzasıyla Cumhuriyet Vakfı Başkanı'na, vakıf yönetim kurulu üyelerine, "bu kararın gözden geçirilmesi, gerekirse yöneticiler olarak bizlere 2022 yılında zam yapılmaması, ekonomik kriz bir gerçek ancak başka tasarruf yolları bulunarak gazetecilerin, arkadaşlarımızın işlerinden olmaması" talebiyle bir mektup kaleme alındı. Ne yazık ki bu mektup dikkate alınmadı, genel yayın yönetmeninin iradesi çiğnenerek 8 meslektaşım 29 Kasım 2021 şirket yönetim kurulu kararıyla gazeteden kovuldu. Aynı gün bu kararın geri alınması için Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkunla odasında görüştüm, "işten atılmaların ivedilikle iptal edilmesi için" yazılı olarak başvurdum.

Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, Alev Coşkun'un başkanlığında dün (2 Aralık 2021) toplandı. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından saat 20.40 sıralarında "3 yıl 3 aydır büyük bir onurla, gururla yürüttüğüm genel yayın yönetmenliğinden alındığım, yayın başdanışmanlığına atandığım" yazılı olarak bildirildi. Vakıf toplantısında işten atılan sekiz meslektaşım, çalışma arkadaşımla ilgili herhangi olumlu bir gelişme ise yaşanmadı.

Cumhuriyet'in simge ismi Ilhan Selçuk gibi "bir gün" düşündüm. Cumhuriyet Vakfı'nın yeni görevlendirmesini kabul etmiyorum. 28 yıldır çalıştığım gazetemden, genel yayın yönetmenliğinden istifa ediyorum… Bu süreçte -hatalarımda bile- arkamda duran, desteğini esirgemeyen sevgili vakıf üyeleri Ali Sirmen, Şükran Soner, Ibrahim Yıldız, Hüseyin Yıldız ve Turan Karakaş'a teşekkür ediyorum...

28 yıllık meslek hayatımda her zaman Cumhuriyet okurlarının, basın dünyasının sevgisini hep yanı başımda hissettim. Bu benim en büyük mutluluğumdur. Ilhan Selçuk'un deyimiyle 20 yaşında girdiğini gazetem Cumhuriyet'. "heykelimi yonttum", 28 yıl sonra Zonguldaklı bir maden işçisinin çocuğu olarak onurumla dimdik çıkıyorum. Yıllardır sevgisiyle beni büyüten, her şartla destekleyen Cumhuriyet emekçilerine, çok şey öğrendiğim yazarlarımıza, koyulan, gazetede kalan çalışma arkadaşlarıma sonsuz sevgilerini sunuyorum. Hepinizi çok seviyorum... Sen çok yaşa Cumhuriyet"

twitter takip