BAE açıklamaları AKP'de kriz yaratmıştı... Cahit Özkan, görevden alındı iddiası!

BAE+a%C3%A7%C4%B1klamalar%C4%B1+AKP%E2%80%99de+kriz+yaratm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1...+Cahit+%C3%96zkan,+g%C3%B6revden+al%C4%B1nd%C4%B1+iddias%C4%B1%21;
ABONE OL

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın görevden alındığı iddia ediliyor. AK Parti'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında BAE ile ilgili söylediği sözler, AKP içinde çatlak yaratmıştı. Özkan'ın sözlerini AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yalanlayarak, "Beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" demişti.

İddiaya göre AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı.

Ancak AK Parti'den konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

CAHİT ÖZKAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan Zor Ama Yine De Sor programına katıldı.

Program sırasında Armağan Çağlayan tarafından Özkan'a "Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişkiler kuruldu, imzalar atıldı. Ama hükümete yakın çevreler BAE'yi 15 Temmuz'un sponsoru ilan etmişti. Arada ne değişti?" sorusu soruldu.

Özkan, soruya, "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye'nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye'ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti" yanıtını verdi.

ÖMER ÇELİK: PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cahit Özkan'ın açıklamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, "Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn @RTErdogan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

twitter takip