Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Altılı Masa'yı dağıt, adaylığını açıkla

Bah%C3%A7eli%E2%80%99den+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99na:+Alt%C4%B1l%C4%B1+Masa%E2%80%99y%C4%B1+da%C4%9F%C4%B1t,+adayl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1kla
ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında, Mersin'de düzenlenen programa katılarak açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında 14 Aralık 2022 tarihinde verilmiş, kesin olmayan 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis kararından sonra Saraçhane tiyatrosu düzenleyenlerin devlete, hükümete ve Türk yargısına saldırması en hafif tabirle fırsatçılıktır" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA OPERASYON İÇİN HAREKETE GEÇTİLER"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir suç işlemişse bunun sonuçlarına elbette katlanmalıdır. Bu şahsın ne üstünlüğü vardır, bu şahsın hukuki sorumsuzluğu diye bir şey söz konusu mudur?" diyen Bahçeli, "Henüz mahkeme kararı açıklanmadan halkı Saraçhane'ye davet eden Belediye Başkanı, sonuç açıklanmadan apar topar yola koyulan İP Başkanı, Altılı Masa'ya Saraçhane dayatması yapmak, Kılıçdaroğlu'na operasyon çekmek için harekete geçmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Birbirlerine kazık atanların, yargı kararını kucaklaşarak ve sevinç çığlıkları içinde karşılayanların, 'Yeni başlıyoruz' diyenlerin gizli kapaklı işler çevirdiğini görmek için sadece kör değil, akli ve zihni melekeleri de kaybetmek lazımdır. İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak sivriltmeye çalışan, Kılıçdaroğlu'na çalım üstüne çalım atmak için her durumda istifadeye çalışan siyaset bezirganlarının Altılı Masa'ya dinamit fırlattığı ayan beyan ortadadır. Bu tipler siyasetin en güvenilmez simalarıdır. Kılıçdaroğlu'nu tuzağa düşürmek amacıyla manevra yapanlara en iyi cevabı CHP'ye oy veren kardeşlerim verecektir. Saraçhane kumpası tutmaz, sahte mağdurlara, ucuz kahramanlıklara, kağıttan kaplanlara, mahkeme salonlarından siyaset çıkarmaya niyetlenen bukalemun siyasetçilere Türk milleti hiçbir şekilde değer veremez, vermez."

KILIÇDAROĞLU'NA: MASAYI DAĞIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yapan Bahçeli, "Adaysan çık, söyle. Mert ol, cesur ol, korkma, kaçma, saklanma... Kendine güveniyorsan yapacağın öncelikli iş; Altılı Masa'yı dağıtmak, bağımsızlığını desteklemek, sonra da cumhurbaşkanı adaylığını açıklamaktır. Başından seni kafese koymayı planlayanlara, ayağını kaydırmak için uygun ortam peşinde koşanlara dikkat etmezsen, dost gördüklerinin yakında postuna samanı doldurması mukadderdir" ifadelerini kullandı.

twitter takip