Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim

Bah%C3%A7eli%E2%80%99den+se%C3%A7im+tarihi+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+May%C4%B1s+ay%C4%B1+i%C3%A7inde+bu+i%C5%9Fi+bitirelim
ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeli, "MHP önümüzdeki bahar mevsiminde gerçekleşmesi gündemde olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine tam olarak hazırdır ve başarıya inanmıştır" dedi.

Seçim tarihine ilişkin çağrıda bulunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmaların bir an evvel son bulması, TBMM'de ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

Seçim tarihi için mayıs ayına işaret eden Bahçeli, "Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MHP önümüzdeki bahar mevsiminde gerçekleşmesi gündemde olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine tam olarak hazırdır ve başarıya inanmıştır.

15 Ocak 2023 Pazar gününden itibaren seçim gündemine, seçim sath-ı mailine, seçim sürecine girdiğimiz, bu suretle seçim hazırlıklarına daha da yaygınlaştırmaya, daha da yoğunlaştırmaya karar verdiğimiz herkesçe malumdur.

Partimiz adına 15 Ocak stratejimiz ve seçim çalışmalarımız için kritik bir seçimdir.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmaların bir an evvel son bulması, TBMM'de ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir.

Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını bilmeliyiz. 5'te 3 çoğunluk sağlanamazsa anayamız gereği Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verecektir. Bunun ardından da 60 günlük süre işlemeye başlayacaktır. Muhalefet ipe un sermezse uzlaşma sağlanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı elinden gelen her türlü katkıyı sağlayacaktır. Sandık er meydanıdır.

Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliğini oluşturarak Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım, kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim.

KILIÇDAROĞLU'NUN TSK KOMUTANLARINA TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli komutanlarına saldırıp karalama yarışına girmesi bir siyaset tercihinden öte terörle mücadeleden ödü patlayan, kabuslar yaşayan, uykuları kaçan mankurt ve mandacı bir siyasetçinin karanlık ağzından saçılan kötülük ve nefrettir.

Vesayet demek bugünkü CHP yönetimi demektir. Kenan Evren kafası, Kılıçdaroğlu'nun kafasıdır. Türk askerine parmak sallama cüreti gösteren Kılıçdaroğlu, zalimlerin lejyonu, bunların sınır devriyesi, kula kulluk eden çürümüş bir şahsiyettir.

HDP'Yİ HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu demiş ki, 'Siyasi partiler kapatılamaz, Hazine yardımı kesilmesi demokrasi dışıdır.' Teröre yardım ve yataklık yapan HDP kapatılmasın da Kandil'e milletimizin vergileri mi aktarılsın, daha çok mermi almaları mı sağlansın? HDP'nin kapatılması adalet ve demokrasi onurudur.

PARTİSİNE SEÇİM ÇAĞRISI: 100 OY BULUN

Mirli birlik ve beraberliği yüreklice savunan, yeni yüzyıla umut bağlayan, yüreğiyle 'ben de varım' diyen her vatandaşımızın, her dava arkadaşımızın Cumhuriyet'in yüzüncü yılı için 100 oy kazanmaları ve bu hedefe ulaşmaları amacıyla insanlarımızı ikna etmeleri niyazım ve beklentimdir. Her birinizden beklediğim 100 oyu bulmanız, sandığa taşımanız ve 100. yılın şerefine hizmet etmenizdir."

twitter takip