Barış Pehlivan cezaevinde darp mı edildi?

Bar%C4%B1%C5%9F+Pehlivan+cezaevinde+darp+m%C4%B1+edildi?
ABONE OL

Tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği iddia edildi. Pehlivan'ın avukatı ise iddialyı yalanlayan açıklamaya inanmayarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 
 
Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenaze görüntülerini yayınladıktan sonra başlatılan soruşturma kapsamında haberi yapan gazeteci Hülya Kılınç, sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu'nun ardından tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevinde darp edildiği iddia edildi.
 
Silivri Cezaevi'nde bulunan Barış Pehlivan'ın burada görevli bir gardiyan tarafından sırtına vurularak darp edildiği iddia edildi.
 
Pehlivan'ın avukatlarından Hüseyin Ersöz, bu bu iddiaların ardından suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken ayrıca Barış Pehlivan'ın  cezaevine girşinden koğuşa gidene kadarki tüm görüntülerin yayınlanmasını da telep ediyor.
 
Hüseyin Ersöz, Pazartesi günü konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken birçok gazeteci de tutuklu bulunan meslektaşlarına yönelik bu saldırı iddiasına sert tepki göstererek "Önce tutukladınız şimdi de şiddetle mi susturmak istiyorsunuz. Bu zulümdür " şeklinde yorumlar yapıyor.
 
Öte yandan; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise; iddiaların ardından olayın Silivri Cezaevi Savcılığı'nca incelendiği ve söz edildiği gibi darp olayının bulunmadığını ifade edildi.
 
Başsavcılık'tan yapılan açıklamada; "Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu, tutuklu Barış Pehlivan'ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darbedilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir.Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından cezaevi idaresine, cezaevi savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır" denildi.
 
Hüseyin Ersöz de, bu açıklamaya şüpheyle yaklaştıklarını belirterek, "Gazetecilerin haksız şekilde tutuklanmasından sonra bu açıklamaya şüpheyle yaklaşmamız garipsenmesin" dedi ve suç duyurusunda bulunacaklarını yineledi.
 
twitter takip