Barış Yarkadaş'tan Abdülkadir Selvi'ye: 'Hey gidi Hürriyet kimlere kaldın...'

Bar%C4%B1%C5%9F+Yarkada%C5%9F%E2%80%99tan+Abd%C3%BClkadir+Selvi%E2%80%99ye:+%E2%80%99Hey+gidi+H%C3%BCrriyet+kimlere+kald%C4%B1n...%E2%80%99
ABONE OL

CHP'li Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında kendisini referans göstermeyen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye tepki gösterdi.

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısında kendisini referans göstermemesine sert tepki gösterdi.

Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Abdülkadir Selvi ilginç biri... Bugünkü köşesinde, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin ortaya koyduğum, 11 TV programında ve 9 gazetede referans verilerek tartışılan 3 önerimi yazmış. Yazısında referans vermemesi bir yana bir de beni engellemiş" diyen Yarkadaş, "Hey gidi Hürriyet, kimlere kaldın be..." ifadesini kullandı.

Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü ise şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en güçlü olduğu kurultayını yaptı.

Oybirliğiyle genel başkan seçildi. Muhaliflerin sesinin çıkmadığı kurultayda CHP’yi istediği gibi dizayn etti.

Ancak kurultaydaki kurgu Muharrem İnce’nin çıkışıyla kısa sürede bozuldu. CHP, uzun bir aradan sonra bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kurultaydan yüksek bir moralle çıkan Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’nin çıkışıyla morali bozulurken, erken başlayan cumhurbaşkanlığı tartışması ise rüzgârın tersine dönmesine neden oldu. 2023 seçimlerini ve cumhurbaşkanı adaylığını sorduğumuzda Kılıçdaroğlu, her defasında “Daha uzun bir süre var” derdi. Ama bu kez, tartışmanın fitilini kendisi ateşledi. “Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar” sözüyle elini açık etti. CHP’de üç eğilim ortaya çıktı.

1- Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olsun.

2- Cumhurbaşkanı adayı partinin kayıtlı üyelerinin seçimiyle belirlensin.

3- CHP içinden biri olsun.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bu denkleme giriyor. Eğer yeni bir parti kurmazsa Muharrem İnce’nin yeri de orası."

twitter takip