Bekir Bozdağ: İsveç ve Finlandiya iade taleplerimize henüz cevap vermedi

Bekir+Bozda%C4%9F:+%C4%B0sve%C3%A7+ve+Finlandiya+iade+taleplerimize+hen%C3%BCz+cevap+vermedi
ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan 33 kişinin iadesi için talepte bulunduğunu belirterek, her iki ülkeden şu ana kadar bir yanıt gelmediğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’da 3 cemevlerine yönelik saldırıların bütün yönleriyle araştırıldığını öne sürerek, "Hesaplı bir iş olduğu açık" dedi. Türkiye gazetesinin sorularını yanıtlayan Bozdağ "Cemevlerine saldıran kişi İzmir’de oturuyor, kalkıyor Ankara’ya geliyor. Ankara’da 1-2 saat içerisinde siz normal adresleri bilseniz dahi 45 dakika içerisinde bildiğiniz adrese gidemezsiniz. Bir de 3 yerde eylem yapacaksınız. Akıl alır bir şey değil. Hayatın olağan akışına aykırı. Belli ki buna öncülük edenler var, ya da kendi geldi keşif yaptı. Ya da başka başka şeyler var. Onun için kendi adıma, Adalet Bakanı olarak bu olayı sadece basit bir saldırı veya ‘kafasına esmiş de yapmış’ gibi görmüyorum. Tabii yargı adli süreci başlattı. Buna en şiddetli şekilde hukuk cevabını verecektir" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri için uyguladığı blokajı kaldırması karşılığında öne sürdüğü şartlara ilişkin soruyu da yanıtlayan Bozdağ, 33 kişinin iadesini istediklerini söyledi. Her iki ülkeden şu ana kadar resmi kanaldan gelmiş bir yanıt olmadığını belirten Bozdağ "‘İsveç’te şöyle karar verildi, böyle kararlar çıktı’ diye haberler yer aldı ama bize yansıyan bir şey şu ana kadar yok. Dolayısıyla biz İsveç ve Finlandiya hükûmetlerini bu süreçte takip edeceğiz. Sözlerini tutarlarsa ne âlâ.  NATO üyeliği için İsveç ve Finlandiya hükûmeti verdiği sözleri yerine getirirse Türkiye sürecin tamamlanması için sözünde durarak gereken adımı atacak ama yerine getirmedikleri takdirde Türkiye bu konuda yine sözünü tutacak gereken adımı atmayacaktır" dedi.

Bozdağ, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için hukuki bir engel olmadığı görüşünü de yineledi.

twitter takip