Berkin Elvan davası: Polis memuru Fatih Dalgalı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Berkin+Elvan+davas%C4%B1:+Polis+memuru+Fatih+Dalgal%C4%B1+16+y%C4%B1l+8+ay+hapis+cezas%C4%B1na+%C3%A7arpt%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1
ABONE OL

16 Haziran 2013 günü, Gezi protestoları sırasında, attığı gaz fişeğiyle 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesine neden olduğuna hükmedilen polis memuru Fatih Dalgalı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Elcvan ailesinin avukatı Can Atalay, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Bu dava Gezi'de hayatını kaybeden bütün arkadaşların davasıdır. Bunu el çabukluğu ile istinaftan, Yargıtay'dan geri çevirmeye çalışacaklar, izin vermeyeceğiz" dedi. .

Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulan Berkin Elvan, aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'de, 15 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

Savcı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ocak ayındaki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını vermiş ve Fatih Dalgalı hakkında 'bilinçli taksirle öldürmek' suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası verilmesini istemişti.

Bugünkü duruşmayı Berkin Elvan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra bazı CHP ve HDP milletvekilleri ile Taksim Dayanışması ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıdan temsilcilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. (BBC Türkçe)

twitter takip