Berrak Tüzünataç'dan kendisini haber yapan gazetecilere eleştiri: 'Onlar da evde değil...'

Berrak+T%C3%BCz%C3%BCnata%C3%A7%E2%80%99dan+kendisini+haber+yapan+gazetecilere+ele%C5%9Ftiri:+%E2%80%99Onlar+da+evde+de%C4%9Fil...%E2%80%99
ABONE OL

Ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç, kendisi hakkında 'sokağa çıkmayın uyarılarını dikkate almadı' haberleri yapan magazincileri eleştirmek için onların da sokaklarda olduğunu ifade eden bir açıklama yaptı.

 

Koronavirüs salgının yayılmaması için Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı "Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın. Evde kalın" çağrılarına uymayarak sevgilisi Berk Suyabatmaz ve arkadaşlarıyla yürüyüşte görüntülenen ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç, bu duruma sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla tepki gösterdi.
Kendisini görüntüleyen gazetecilerin de evde kalma çağrısına uymadığını vurgulamak isteyen Berrak Tüzünataç, "Türlü tanınmış kişiler hakkında “evde kal uyarılarına uymadı” haberi yapan gazeteciler, o fotografları evlerinden çekmiyorlar diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum" mesajını yayınladı.
 
Ünlü oyuncuyu aralarında Cumhuriyet Gazetesi çalışanı gazeteci Tuğba Özer'in de olduğu takipçileri "Gazeteciler çalışmak zorunda oldukları ve işlerinden kovulmamak için sokaktalar. Ücretli izin hakları da yok. Onların derdi geçimlerini sağlamak" gibi yorumlarla eleştirdi.
 
Tüzünataç ise, Tuğba Özer'e "Belki de tam olarak bunu kastediyorumdur" diyerek karşılık verdi ve özel sektörde çalışanlara ücretli izin verilmemesini eleştirdiğini savundu.
 
Tüzünataç, Özer'e ayrıca hala çekimlerine ara verilmeyen setler olduğunu da ifade ederek, "Hala durdulmayan ve çalışılan setler de var. Lütfen sadece kendi meslek grubunuzun bu tur baskılar altında olduğunu farz etmeyin. Hepimizin canı ve sağlığı en az bir diğerimiz kadar kıymetli" mesajını gönderdi.
 
 
Ancak, bu açıklamasına rağmen takipçileri Tüzünataç'ı, "Gazeteciler salgında da, savaşta da, çatışma ortamında da çalışmak zorunda kalan bir meslek grubu. Siz ise sadece keyif için sokağa çıkmışsınız. Onlara ücretli izin verilmemesi sizin ihmalkarlığınızı değiştirmiyor. Hem kendi sağlınızı hem de çevrenizdekilerin sağlığını tehlikeye atıyorsunuz. Ve bomboş bir eleştiri yapıyorsunuz" diyerek eleştirmeye devam etti.
twitter takip