Binali Yıldırım Uğur Dündar'ı istemişti! Sözcü TV'den 'Biz de hazırız' mesajı!

Binali+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+U%C4%9Fur+D%C3%BCndar%E2%80%99%C4%B1+istemi%C5%9Fti%21;+S%C3%B6zc%C3%BC+TV%E2%80%99den+%E2%80%99Biz+de+haz%C4%B1r%C4%B1z%E2%80%99+mesaj%C4%B1%21;
ABONE OL

Binali Yıldırım'ın, Ekrem İmamoğlu ile çıkacağı canlı yayını yönetmesi için Uğur Dündar'ı önermesinin ardından Sözcü TV'den de 'Biz hazırız' mesajı geldi. Uğur Dündar ismi, gazeteciler arasında da olumlu karşılandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım dün akşam Kastamonu Belediyesi'ni ziyareti ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan canlı yayın programı hakkında değerlendirmelerde bulunmuş ve "Bununla ilgili iki partinin yetkilileri görüşme yapıyor, detayları konuşuyorlar. Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulu'lulara, vatandaşlara duyurması daha doğru. ‘Yok bu kanal oldu, şu kanal olmadı’ gibi tartışmalardan kurtulmuş olunur. Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar’ı tercih ederim ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah" ifadelerini kullamıştı.

Dün akşamdan bu yana sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu açıklamaya Uğur Dündar'dan da olumlu bir cevap gelmişti. Uğur Dündar ismi diğer gazeteciler arasında da olumlu karşılandı. 

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal Twitter hesabından "İki aday arasinda canlı yayin olacaksa ismi tabi ki en uygunlardan biri olur. Birikimini, tecrübesini bir duruşu olsa da vicdanlı olacağını tartışmaya gerek yok. Önemli olan ’ın yandaş kesimden bir isim bulup da önerememesi" mesajını yayınlarken, Uğur Dündar da bu mesaja "Değerli meslektaşım Fatih Portakal'a çok teşekkür ederim. Kendisi İsmail Küçükkaya ve Didem Arslan Yılmaz kardeşlerim de böyle bir yayını büyük başarıyla yaparlar. Bundan en ufak bir kuşkum yok. cevabını verdi.

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz da Binali Yıldırım'ın bağımsız stüdyo talebinin ana akım medyanın tarafsızlığının ortadan kalktığının kanıtı olduğunu belirtti ve "Binali Yıldırım, “Adaylar tartışmasını bağımsız stüdyoda yapalım. Tartışmayı Uğur Dündar sunsun” dedi. Bu, anaakım medya açısından hazindir. Yıldırım bile TRT dahil, anaakımın halk gözünde tarafsız olmadığını düşünüyor. Güvenir kişi olarak, anakımdan “sürülen” Dündar’ı istiyor" mesajını yayınladı.

 

SÖZCÜ TV'DEN 'BİZ HAZIRIZ 'MESAJI! 

Uğur Dündar'ın 'Halk Arenası' programını yaptığı Sözcü TV'de internet sayfasından bir açıklama yayınlayarak böyle bir yayının gerçekleşmesi durumunda hazır olduklarını ifade etti.

Programın internet platformunda yayın yapan Sözcü TV'de yayınlandığı taktirde programı canlı olarak yayınlamak isteyen kanallara gerekli teknik desteğin de sağlanacağını belirten Sözcü TV "İki adayın merakla beklenen programı için SÖZCÜ TV de hazır" mesajını yayınladı.

Sözcü TV şu açıklamayı yaptı:

İki adayın merakla beklenen programı için SÖZCÜ TV de hazır. Tarihi program için SÖZCÜ TV’nin ekranı, iki aday için de açık olacak.

Tüm Türkiye’nin büyük ilgi duyacağı bu programın SÖZCÜ TV’de yayınlanması durumunda diğer televizyon kanallarına da kolaylık sağlanacak.

Programı canlı olarak yayınlamak isteyen kanallara gerekli teknik destek SÖZCÜ TV tarafından sağlanacak.

twitter takip