Bir açıklama da Demirören Medya Grubu'ndan geldi: 'Basımları durdurmuyoruz...'

Bir+a%C3%A7%C4%B1klama+da+Demir%C3%B6ren+Medya+Grubu%E2%80%99ndan+geldi:+%E2%80%99Bas%C4%B1mlar%C4%B1+durdurmuyoruz...%E2%80%99
ABONE OL

Demirören Medya Grubu, bünyesindeki gazetelerin yazılı basına veda ederek dijitalden devam edeceği iddialarını yalanlayan bir açıklama yaptı.

Bünyesinde Hürriyet, Milliyet, Posta, Fanatik gibi gazeteler bulunan Demirören Medya Grubu yazılı basına veda edip dijital bir dönüşüm yaşayacağı yönündeki haberleri yalanladı.
 
Dün medyada yer alan haberlerde; Demirören Grubu'na bağlı gazetelerin artık basılmayacağı ve yayınlarına sadece dijital ortamdan devam edecekleri iddia edilmişti.
 
Bu iddia ilk olarak Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan tarafından yalanmıştı.
 
 
Ahmet Hakan'ın açıklamasının ardından bir duyuru da Demirören Medya Grubu yönetiminden geldi.
 
Yapılan yazılı açıklamada; iddiaların yalan olduğu belirtildi ve yasal hakların kullanılacağı belirtilerek şu açıklama yapıldı:
 
Demirören Medya Grubu ile ilgili olarak sosyal medya ve bazı mecralarda manipülasyon amaçlı olarak yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Bu tip manipülasyon amaçlı haberleri yapanlar hakkında SPK nezdinde suç duyurusunda bulunmak da dahil olmak üzere her türlü yasal yollara başvuracağımızı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da gerekli KAP açıklamasını yaptığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
 
HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş'DEN KAP'A YAPILAN AÇIKLAMA
 
30 Mayıs Cumartesi günü bir haber sitesinde yer alan Şirketimiz de dahil olmak üzere Demirören Medya Grubu'nun bünyesindeki tüm gazetelerin dijital dönüşüme geçeceği, basımlarının durdurulacağı ve yayınlarına sadece internet üzerinden devam edeceklerine ilişkin iddialar hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Medya grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren gazetelere ilişkin bu tür kasıtlı ve asılsız iddialara kamuoyunun ve yatırımcılarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur.
twitter takip