BirGün'deki yazılarına son verilen Erk Acarer'den ilk açıklama: özgürleşmek iyidir

BirG%C3%BCn%E2%80%99deki+yaz%C4%B1lar%C4%B1na+son+verilen+Erk+Acarer%E2%80%99den+ilk+a%C3%A7%C4%B1klama:+%C3%B6zg%C3%BCrle%C5%9Fmek+iyidir
ABONE OL

BirGün gazetesindeki köşe yazılarına son verilen gazeteci Erk Acarer, ilk açıklamayı Twitter'dan yaptı.

24 Eylül tarihinde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in mesajlarını Twitter'dan paylaştığı gerekçesiyle Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici tarafından "gazetecilik değil, aracılık yapmıştır" ifadeleriyle eleştirilen gazeteci Erk Acarer'in BirGün'deki yazılarına son verildi.

Acarer, yazılarına son verilmesinin ardından ilk açıklamayı Twitter'dan yaptı ve "Özgürleşmek iyidir" dedi.

İşte, Acarer'in o açıklaması:

"Özgürleşmek iyidir… Görsel medyaya, üzerinde çalıştığım kitap ve projelere daha fazla yoğunlaşacağım. Elbette yazılı olarak da haberlerimi kamuoyu ile buluşturmaya devam edeceğim. Nazımı, kahrımı çeken dostlarıma, yüreklendiren okuruma teşekkürü borç bilirim."

 

Ne olmuştu?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, "gazetecilik meslek etiğini ihlal ettiğini savunduğu Erk Acarer'in Sedat Peker'in mesajlarını kendi hesabından paylaşmasının gazetecilik faaliyeti değil aracılık olduğu" eleştirisini yöneltmişti. Bildirici'nin ardından T24 yazarı Tuğçe Tatari'nin "Sedat Peker'in karşısında yapılan gazetecilik mi aracılık mı?" yazısıyla da tartışma sosyal medyada gündem olmuştu.

Acarer, bilgileri teyit ettiğine dair kendisine destek veren Peker'e teşekkür etmiş,  "Eleştirilerin de başımın üstünde yeri var" demişti.

Peker ise Acarer'i eleştiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'yi hedef alarak, "Erk Acarer’in bu namuslu tavrını Z kuşağı gelecekte saygıyla anarken Faruk Bildirici gibi kişileri ise nasıl anacaklarını hep beraber göreceğiz." görüşünü savunmuştu. Peker, yaklaşık iki saat sonra attığı ek tweet'te ise "Eleştirirken nezaket sınırını biraz aşmış olabilirim." ifadeleriyle Bildirici'yi etiketleyerek 'özür' dilemişti. 

twitter takip