BirGün'ün yeni yazarı ilk yazısını yazdı: 'Bağışçı Süleyman Dede, ihtiyaç sahibi Ajda Pekkan’'

BirG%C3%BCn%E2%80%99%C3%BCn+yeni+yazar%C4%B1+ilk+yaz%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+yazd%C4%B1:+%E2%80%99Ba%C4%9F%C4%B1%C5%9F%C3%A7%C4%B1+S%C3%BCleyman+Dede,+ihtiya%C3%A7+sahibi+Ajda+Pekkan%E2%80%99%E2%80%99
ABONE OL

Geçen Mart ayında sendika hakkı için mücadele ettiği Posta Gazetesi'ndeki işine son verilen Timur Soykan, BirGün Gazetesi'nin yazar kadrosuna katılmıştı. Soykan, ilk yazısını yazdı.

BirGün Gazetesi'nin yazar kadrosuna yeni katılan isimlerden Timur Soykan bugün ilk yazısıyla okuyucu ile buluştu.
 
BirGün Gazetesi, geçtiğimiz günlerde medya dünyasından deneyimli 23 ismin yazar kadrosuna katıldığını duyurmuştu.
 
Bu isimlerden Timur Soykan bu gün ilk yazısını yazdı.
 
Soykan ilk yazısında; pandemi günlerinde sanatçılara ve sahne dekorlarına harcanan maliyet nedeniyle çok konuşulan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlediği 'İstanbul Yeditepe Konserleri'ni yazdı.
 
Timur Soykan'ın yazısı şöyle:
 
Salgın günlerinde Hans’ın George’un memleketlerinde hükümetler halkın kirasını, maaşını öderken…
 
Türkiye’de cep telefonları günde iki kez ‘IBAN’, ‘10 TL gönder’ mesajlarıyla öterken…
 
65 yaş üstü kolonya ve maskeyi ‘Godot’ misali beklerken...
 
Cumhurbaşkanlığı’na dünyada hiçbir liderin aklına gelmeyecek fikir geldi:
 
‘Magazin programlarında Miami’deki evlerini, lüks otomobillerini, malikanelerindeki havuzları sergileyen şarkıcılara destek için seyircisiz konserler düzenleyelim...'
 
Türkiye’nin ‘Marie Antoinette’i Coşkun Sabah boşuna dememiş:
 
“15 milyon liralık gayrimenkulüm, bankada 450 bin liram var. Pandemiye 3 ay dayanabilirim. Beni parası olan anlar...”
 
Her fırsatta şarkıcıları Saray’a götüren, ‘Cumhurbaşkanlığı Şakşakçılık Orkestrası’nın menajeri Polat Yağcı ekmek yiyemeyenlere pasta kıvamında sunulacak konserler için sahneye çıktı. Halkın vergileri emrine amadeydi.
 
Kuruçeşme’de İstanbul Boğazı’na sıfır otoparka 1.5 milyon TL’ye Eurovision’u kıskandıracak dev sahne kurulurken Sivas’ta 93 yaşındaki Süleyman Dede, ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasına bağışını maskeli görevliye teslim ediyordu. Arkasında kerpiçleri dökülmüş, pencereleri naylon kaplı virane evi görünüyordu.
 
BAĞIŞÇI Süleyman Dede, İHTİYAÇ SAHİBİ Ajda Pekkan’ın konserini izlemedi. Zaten neredeyse kimse izlemedi.
 
Cumhurbaşkanlığı’nın Youtube kanalındaki canlı konserin son şarkısında 7 izleyici vardı…
 
Adıyaman’da da 9 yaşındaki Cemre, kumbarasını BAĞIŞlamıştı, kızına doğum gününde pembe minibüs hediye eden Demet Akalın, 200 bin TL’lik DESTEK için sahneye çıktı. ‘MihrİBAN’ türküsünde detone olmasına ‘Allah’ın sopası yok’ denir de konserde “Hiçbir dünya liderinin akıl edemediği bu konser için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” performansına ne denir?
Gerçi Sibel Can’ın nezaket kraliçesi, iyilik meleği ses tonuyla yaptığı ‘övgü’ de unutulmaz:
 
“Sayın Cumhurbaşkanımız her zamanki gibi en güzel şeyleri düşündü...”
 
Bu konuşmadan sonra ‘Padişah’ şarkısının ‘Bu devirde kimse sultan değil, hükümdar değil…’ sözleri uygun kaçmamıştı ama Ahmet Kaya’nın ‘Kendine İyi Bak’ ve ‘Kum Gibi’ şarkılarının o sahnede söylenmesi kadar yaman çelişki olamazdı. Üstelik ‘Kendine İyi Bak’ın sakıncalı görülen yarısı sansürlendi. Ahmet Kaya yaşasa ağız dolusu neler neler derdi…
 
 
twitter takip