Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Bulu'nun rektör olarak atanması protesto edildi!

Bo%C4%9Fazi%C3%A7i+%C3%BCniversitesi%E2%80%99nde+Prof.+Bulu%E2%80%99nun+rekt%C3%B6r+olarak+atanmas%C4%B1+protesto+edildi%21;
ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasına tepki gösterdi. Üniversite girişinde eylem düzenleyen öğrenciler, 'kayyum rektör istemediklerini' belirterek tüm rektörlerin seçimle belirlenmesi talebinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden öğrenciler, üniversitenin önünde bir araya geldi.

"İntihalci rektör istemiyoruz", "Üniversiteler bizimdir" , "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler, özgür üniversite taleplerinin altını çizdi.

Burada bir basın açıklaması da yapan öğrenciler, bu atamayı kabul etmediklerini ve vazgeçmeyeceklerini söylediler. T24'ten İsmail Ahmet Yeniçeri'nin aktardığına göre öğrencilerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"2016 yılında yapıldığı gibi, yine bir gece yarısı tepeden inme bir şekilde üniversitemize yapılan yeni bir 'rektör' atamasıyla karşı karşıyayız. Üniversitemizde yerini yıllardır koruyan demokrasi anlayışı ile 2016 yılına kadar seçimler neticesinde belirlenen rektörlerimizin yerine; 2016’dan sonra anti-demokratik bir şekilde tek elden kayyumlar atanmaya başlanmıştır.
 

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip